Dăncilă ia distanţă de Dragnea şi repetă că va vota la referendum. „Sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat miercuri că va vota la referendumul pe Justiţie iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. „Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor“, a spus Viorica Dăncilă.

Aflată într-o vizită la Bacău, Dăncilă a precizat că va merge la europarlamentare şi că va vota şi la cele două întrebări ale referendumului pe Justiţie, deşi mai mulţi membri PSD boicotează. Aceasta a dezvăluit prima oară că va participa la referendum în cadrul unui interviu pentru Adevărul de la sfârşitul lunii aprilie. 


„Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a afirmat Dăncilă, la Bacău.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit la „Adevărul Live” despre relaţia sa cu premierul Viorica Dăncilă spunând că până acum s-a conformat criteriilor. Acesta a transmis apoi un avertisment pentru cei care ajung la guvernare: „să nu uite pentru ce au fost puşi acolo”.

Într-un interviu pentru Adevărul, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va merge la referendumul pe Justiţie declanşat de preşedintele Klaus Iohannis, deşi mai mulţi lideri PSD au anunţat că boicotează. Premierul a exclus varianta ordonanţei de urgenţă pe Justiţie, subiect care a dus la demiterea lui Tudorel Toader. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite