Dăncilă: Imediat, în săptămâna de după moţiune, voi veni cu remanierea în Parlament/ Alegerile prezidenţiale se joacă la moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că săptămâna viitoare va merge cu remanierea în Parlament, în cazul în care nu trece moţiunea de cenzură de joi. Premierul a afirmat că alegerile prezidenţiale se joacă la moţiunea de cenzură, relatează news.ro.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, miercuri seară, la Antena 3, dacă se joacă alegerile prezidenţiale la moţiunea de joi şi a confirmat.

”Cred că da pentru că altfel domnul preşedinte Iohannis nu ar fi atât de înverşunat ca această noţiune să treacă şi acest guvern să pice. Eu cred că şi-a făcut din asta un obiectiv electoral şi cred că da”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta a precizat însă că nu-i scad şansele de a ajunge în turul doi al alegerilor, în cazul în care trece moţiunea, pentru că din Opoziţie PSD va avea mult mai mult posibilitatea de a sancţiona şi de a critica.

În plus, Dăncilă a confirmat că se joacă la moţiunea de cenzură soarta Secţiei speciale.

Întrebată ce va face dacă rămâne la guvernare după ziua de joi, Dăncilă a spus: ”Imediat, în săptămâna de după moţiune, voi veni cu remaniera în Parlament. Întrucât era o moţiune de cenzură, am vrut să vedem ce se întâmplă şi nu am venit cu remanierea pentru că aşa este firesc”.

Aceasta a precizat că a sperat că preşedintele va respecta Constituţia şi deciziile CCR.

”Am sperat că preşedintele României, cel care a jurat să respecte Constituţia, va respecta deciziile Curţii Constituţionale, dar avem un preşedinte pentru care deciziile Curţii Constituţionale nu există”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a spus că va face “tot ce este necesar pentru a sprijini cetăţenii”.

Aceasta a mai afirmat că, dacă nu trece moţiunea, se va bate pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

”Mă voi bate împreună cu PSD să câştig alegerile prezidenţiale, să avem un preşedinte care respectă Guvernul, un preşedinte care să nu vorbească despre «Guvernul meu», un preşedinte activ, care să iubească oamenii, să empatizeze cu oamenii, să fie mereu în mijlocul omenilor”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite