Dăncilă, întrebată despre faptul că Gârbovan a susţinut OUG 13: De ce încercăm să aducem imediat o parte negativă? Haideţi să gândim pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebată cum vede faptul că Dana Gârbovan, propusă la Ministerul Justiţiei, ar fi apropiată de fostul ministru Florin Iordache şi că a susţinut OUG 13, Viorica Dăncilă a răspuns: "De ce în momentul în care se face o nominalizare încercăm imediat să aducem o parte negativă pentru acea persoană? Haideţi să gândim pozitiv şi să vedem şi lucrurile bune".

Referitor la afirmaţiile că Gârbovan este o apropiată a fostului ministru Florin Iordache şi a susţinut ordonanţa 13, Dăncilă a spus: "De ce în momentul în care se face o nominalizare încercăm imediat să aducem o parte negativă pentru acea persoană? Haideţi să gândim pozitiv şi să vedem şi lucrurile bune. Încercăm să facem anumite conexiuni, mergem pe anumite scenarii, cred că nu este o abordare bună".

Dăncilă  speră ca preşedintele Iohannis să accepte nominalizarea. "Nu văd ce motiv din punct de vedere profesional să găseşti să respingi o asemenea propunere", a afirmat Dăncilă.

Plecarea Anei Birchall "nu are nicio legătură" cu faptul că ar fi susţinut desfiinţarea Secţiei speciale, susţine premierul.  "Nu legaţi înlocuirea Anei Birchall de anumite aspecte legate de justiţie. Îmi doresc o justiţie independentă, o justiţie în care deciziile, în care actele normative adoptate să fie în consens cu magistraţii, cu cei care lucrează în acest domeniu, şi cred că este important ca la acest minister să avem o persoană care să aibă discuţii, consultări cu magistraţii", a afirmat Dăncilă.

Judecător la Curtea de Apel Cluj, Dana Gârbovan, propunerea PSD pentru fotoliul de ministru al Justiţiei, este preşedintele Uniunii Naţionale a Judecatorilor din România (UNJR), o asociaţie a magistraţilor înfiinţată în anul 2007 despre care, de-a lungul timpului, Gârbovan a refuzat cu îndârjire să spună câţi membri are. Ministrul propus a fost de acord în 2017 cu înfiinţarea Secţiei pentru anchetarea magistraţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite