Dăncilă, după ce a căzut: Intru în turul doi la prezidenţiale. Nu demisionez din fruntea PSD. Nu-mi reproşez nimic, guvernul va rămâne în istorie ca unul bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat joi, la Parlament că pleacă „cu datoria împlinită” şi că guvernul va rămâne în istorie drept „un guvern bun”. Totodată, premierul a afirmat că e sigură că va ajunge în turul doi la alegerile prezidenţiale.

Viorica Dăncilă: „După cum aţi văzut, moţiunea a trecut. Toate partidele s-au unit pentru a trece această moţiune. Au fost şi colegi din PSD care au trădat. Nu este o problemă. Plecăm cu datoria împlinită. Am îndeplinit multe obiective din programul de guvernare pe care oamenii le-au văzut şi simţit. Le doresc să vină cu o formulă guvernamentală.

Fac apel la preşedintele României să numească un premier cât mai repede. Îmi doresc ca preşedintele să numească cât mai repede, dacă se poate chiar şi astăzi.

Vom intra în turul al doilea, mergem cu candidatura la prezidenţiale înainte. Sâmbătă îmi lansez candidatura.

În 2016, PSD a venit din opoziţie şi a venit cu un scor foarte mare. Oamenii vor face comparaţie cu ce a făcut PSD şi ce au făcut care-şi doresc să vină astăzi la guvernare.

Preşedintele României trebuia să respecte decizia CCR. Apoi de ce era să vin cu remanierea atunci când exista o moţiune. Este moţiunea, le doresc succes. PSD merge mai departe în misiunea sa.

Nu cred că Secţia de Investigare a Magistraţilor trebuie să fie desfiinţată printr-o OUG. Cred în independenţa justiţiei cum cred că preşedintele României nu trebuie să dea ordin pentru plecarea şefului DIICOT.

Rămân la şefia PSD.

Nu am cum să fac un pas în spate şi nu voi face. Nu-mi reproşez nimic, nu am ce să-mi reproşez”, a declarat Dăncilă.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut, cu 238 de voturi favorabile, 5 peste limita majorităţii. Trei parlamentari PSD au votat alături de Opoziţie. PSD pierde Puterea după 7 ani şi jumătate de guvernare, cu o scurtă pauză – Cabinetul Cioloş. Premierul Viorica Dăncilă s-a răfuit, în plen, cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu Victor Ponta. Liderii ALDE şi ProRomânia au ironizat-o pe Dăncilă.

Vezi şi: Adio, Vio! Guvernul Dăncilă a căzut! Moţiunea de cenzură a trecut cu 5 voturi peste limită. Trei aleşi PSD au fost de partea Opoziţiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite