Dăncilă l-a recuperat pe Negrescu. Fostul ministru pentru afaceri europene se întoarce în Guvern. Cum l-a umilit Dragnea pe Negrescu în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, revine în Guvern după ce marţi, premierul Viorica Dăncilă l-a numit în funcţia de consilier onorific. Negrescu îşi dăduse demisia din funcţia de ministru cu două luni înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului UE, la presiunea lui Liviu Dragnea.

Victor Negrescu a demisionat subit într-o şedinţă a Executivului la început de noiembrie. Acesta era recunoscut a fi unul dintre puţinii miniştri cu o imagine bună la Bruxelles, însă surse din conducerea PSD au subliniat pentru „Adevărul” că plecarea acestuia s-a datorat după ce pe Negrescu „l-au lăsat nergii”.

Umilit de Dragnea şi ignorat de Teodorovici

Unul dintre principalele motive ar fi fost relaţia tensionată pe care Negrescu o avea cu Liviu Dragnea. Potrivit surselor citate, liderul PSD îl ironiza adesea pe Negrescu în timpul discuţiilor, iar cu câteva zile înainte de demisie, la o întâlnire între mai mulţi parlamentari din străinătate şi o delegaţie PSD, Dragnea l-ar fi „umilit pur şi simplu pe Negrescu”. Acesta din urmă era acuzat că nu-şi face treaba.

Un alt rol în demisia sa a jucat şi numeroasele dispute cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, acesta din urmă ignorându-l adesea când îi era cerut un raport de activitate. Totodată, Teodorovici a fost şi primul care a confirmat demisia lui Negrescu, spunând despre acesta că decizia a dat dovată de „imaturitate politică”.

Potrivit surselor, fostul ministru ar fi avut relaţii reci şi cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, dar şi cu vicepremierul pentru parteneriate strategice, Ana Birchall.

Citeşte şi:

Culisele demisiei lui Victor Negrescu: Dragnea l-a umilit, Teodorovici s-a răzbunat, preşedinţia UE e în aer

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite