Politică

articolul anterior articolul urmator

Dăncilă: Parlamentarii PSD care vor fi în sală când se votează noul Guvern nu vor mai fi membri ai partidului

19
20 Oct 2019 22:27:56
Autor: News.ro
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că parlamentarii partidului nu vor fi în Parlament în momentul când este votul de învestitură pentru noul Guvern şi a precizat că cei care vor fi în sală, nu vor mai face parte din rândul social-democraţilor. Dăncilă spune că este obligaţia celor care doresc acum să intre la guvernare să asigure cvorumul şi că PSD nu va gira acest guvern prin prezenţa parlamentarilor în sală.

„Parlamentarii PSD nu vor fi în sală în momentul în care trebuie să voteze noul Guvern şi programul de guvernare. Cei care vor fi în sală nu vor mai fi membri PSD, este o decizie pe care a luat-o Comitetul Executiv Naţional, este obligaţia lor să formeze cvorumul, iar cei care vor fi acolo înseamnă că vor gira acest guvern şi vor gira măsurile pe care le vor lua şi nu putem accepta acest lucru”, a declarat Dăncilă, duminică seara, la Antena 3, spunând că dacă nu este cvorum nu are cum să treacă acest Guvern. 
 
Ea a precizat că nu este cunoscut programul de guvernare al viitorului Executiv. 
 
„Nu putem să mergem să votăm ceva ce nu este ştiut de nimeni. Este ca şi cum am cere girul pentru un program pe care nu îl cunoaşte nimeni. Nu putem face acest lucru sub nicio formă pentru că noi am luat măsuri, poate nu am făcut tot ceea ce trebuia, poate trebuiau făcute mult mai multe lucruri, nu am fost un guvern perfect, dar am fost un guvern eficient şi noi am venit un program de guvernare pe care l-am urmărit, nu am reuşit să îl realizăm tot, 70 şi ceva la sută, dar am venit şi oamenii ştiau ce îi aşteaptă”, a explicat premierul. 
 
Dăncilă nu crede că liderul PNL Ludovic Orban va reuşi să creeze consens între cele şase formaţiuni politice deoarece acestea au priorităţi opuse. 
 
„Dacă domnul Ludovic Orban reuşeşte să creeze un consens cu cele şase formaţiuni politice şi toţi să-l susţină pe domnul Orban, eu îi urez succes, dar mă îndoiesc. Mă îndoiesc că va realiza acest lucru pentru că am văzut că din partea fiecare formaţiuni politice există o altă preocupare, un alt obiectiv. Dacă dânsul reuşeşte să le îndeplinească pe toate, multe dintre obiective fiind contradictorii, de exemplu UDMR nu îşi doreşte anticipate, USR îşi doreşte anticipate, ALDE îşi doresc alegeri în două tururi, UDMR nu. Deci am văzut că tot ceea ce-şi doresc se bat cap în cap. Dar îmi place că domnul Orban nu se dezminte, de fiecare dată de vina pe altul pentru ceea ce a făcut domnia sa. În momentul în care a discutat cu toate partidele politice, cu toate aceste formaţiuni politice cele şase dărâmarea Guvernului, s-au gândit doar să o dea pe Viorica Dăncilă jos din premier sau s-au gândit şi la paşii următori?”, a mai spus Dăncilă, care nu crede că acest Guvern va trece în Parlament. 
 
Premierul s-a referit şi la afirmaţia liderului USR, Dan Barn,a că preferă să mai rămână trei luni Guvernul Dăncilă decât să gireze acum guvernarea liberală.
 
„Nu am avut nicio discuţie cu domnul Barna, dar probabil şi dumnealui a sesizat ce catastrofă vine cu guvernarea Orban şi probabil îşi dă seama că o guvernare în care trebuie să ai şase formaţiuni politice şi să nu ai niciun program este dezastruoasă pentru ţară. Nu am avut nicio discuţie cu domnul Barna”, a mai spus Dăncilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Marius Geo Pintea
20.10.2019, 22:37:29

Si daca majoritatea mafiotilor din psd vor fi prezenti la vot ?? Ce faci ciuma rosie ?? Bani de 4 scanduri iti dau eu..:)

+4 (6 voturi)
Sacha Durand
20.10.2019, 23:15:49

In orice DEMOCRATIE, POPORUL ESTE SUVERAN si deputatii sunt alesi de POPOR si nu de partid ! Asta e un atac frontal asupra DEMOCRATIEI si afirmatiile astea belicoase sunt semnul unei puteri uzurpate ! Deputatii au de dat socoteala in fata POPORULUI SUVERAN si nu a unei ratacite mintale pe care n-a ales-o nimeni ! Intre a fi numit si ales (in fata e cale lunga ....Unde sunt DEMOCRATII din Romania ? Nu mai zbiara nimeni la asemenea atacuri ? Sau ati obosit de cand cu Barna ? Rusine !

+3 (9 voturi)
Sacha Durand
20.10.2019, 23:17:22

in fata poporului prin sufraj universal

-1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
21.10.2019, 00:53:15

Comentariu considerat abuziv.

Un cititor
20.10.2019, 23:33:56

Ticaloasa ! Vrea un guvern nou, il ataca pe Presedinte ca nu are un guvern nou, dar boicoteaza formarea unui nou guvern, neasigurand cvorum ! Nesintita individa !

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările