Dăncilă, replică pentru Iohannis: Preşedintele a transformat şedinţa solemnă în eveniment de campanie electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a răspuns la atacul preşedintelui Klaus Iohannis la adresa PSD. Liderul de la Palatul Victoria a subliniat că şeful statului a făcut din şedinţa solenă un eveniment de „campanie electorală”.

„Regret că acest eveniment important a fost transformat de preşdintele României într-un eveniment de campanie electorală. Îmi cer scuze eu, premierul României, tuturor celor care se aşteptau azi al o şedinţă solemnă dedicată acestui eveniment major.“, a declarat Viorica Dăncilă, la câteva minute după ce preşedintele României atacase actuala majoritate guvernamentală. 

„Atacul fără precedent în ultimii 30 de ani a majorăţii PSD la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul ţării noastre în alianţa nord atlantică şi UE. Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacul la stabilitatea economică, creşterea inflaţiei şi devalorizarea monedei, lipsa de profesionalism acestea sunt realele politice ale guvernării PSD“, a afirmat, la rândul său, Klaus Iohannis. 

Mai multor, şeful statului le-a reproşat celor din Guven şi PSD că urmăresc doar modificări legislative în favoarea unor lideri politici ai majorităţii. „Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stablităţii economice şi financiare, creşterea inflaţiei şi devalorizare monedei naţşionale, lipsa de profesionalism, acestea sunt adevăratele politici ale guvernării PSD. Nu întărirea democraţiei, nu consoidarea Justiţiei, nu predictibilitatea în economie, nu siguranţa oamenilor sunt politicile PSD. Guvernarea PSD a devenit sinonimă cu diletantimsul vulnerabilizează România. PSD eşuează să se ridice la importanţa acestui moment strategic.“, a completat Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite