Dăncilă respinge ideea unei alianţe cu Victor Ponta: Nu îmi schimb uşor convingerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, înaintea şedinţei CEx apartidului, că nu ar fi de acord ca formaţiunea sa să facă o alianţă la nivel naţional cu partidul lui Victor Ponta, Pro România, afirmând că „nu îşi schimb uşor convingerile”.

Întrebată la începutul şedinţei CEx dacă e de acord cu o alianţă la nivel naţional între PSD şi Victor Ponta, Viorica Dăncilă a răspuns negativ.

În privinţa alianţelor dintre PSD şi Pro România în anumite judeţe, fostul premier e de părere că decizia trebuie să fie lăsată la nivelul fiecărui judeţ.

„Este clar că sunt judeţe în care această alianţă este necesară, în care această alianţă deja există, am văzut deja declaraţii în acest sens. Eu cred că trebuie lăsat la atitudinea fiecărui judeţ”, a precizat Viodica Dăncilă.

În privinţa unei alianţe la parlamentare între cele două partide, Dăncilă a precizat că se va discuta această posibilitate, însă ea nu este de acord.

„Vom discuta despre acest aspect. Eu vorbesc în numele meu. Eu nu pot fi de acord cu alianţă la nivel naţional cu un partid care a votat împotriva guvernului PSD”, a precizat fostul lider social-democrat. Întrebată dacă îl mai consideră un „trădător” pe Victor Ponta, aceasta a subliniat că „nu îmi schimb foarte uşor convingerile”.

CEX-ul PSD se reuneşte, miercuri, la ora 16.00, pentru a stabili strategia cu privire la alegerile anticipate. Marcel Ciolacu ar vrea ca social-democraţii să boicoteze votul de luni pentru Guvernul Orban 2 până după Congresul PSD, care va avea loc la finalul lunii februarie. Mai mulţi parlamentari PSD nu vor anticipate, prin urmare Ciolacu nu vrea să-i oblige să asigure cvorumul, pentru că i-ar ostiliza fix înainte de Congres

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite