Dăncilă: România îşi ocupă locul meritat în UE, în care să primească aceleaşi drepturi şi beneficii de care se bucură toţi cetăţenii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la ceremonia de lansare a Preşedinţiei României la UE, că România îşi ocupă locul meritat în UE, în care să primească aceleaşi drepturi şi beneficii de care se bucură toţi cetăţenii europeni şi a subliniat că România va conduce cu demnitate Uniunea.

Viorica Dăncilă a mai spus că cel mai important pas al integrării noastre a fost atunci când poporul român a adoptat prin referendum actuala Constituţie a României.

”Constituţia e reperul nostru european cel mai important, pentru că a fost adoptată în acord cu partenerii noştri europeni şi a reprezentat linia de start. Ceea ce este european e şi constituţional şi tot ce e constituţional e în deplin acord cu valorile şi principiile europene. Această Constituţie ne spune că Guvernul României are datoria de a gestiona dosarele europene pe perioada Preşedinţiei”, a mai afirmat ea.

Dăncilă a ţinut să precizeze că îşi asumă cu onoare şi responsabilitate această sarcină.

”Vom demonstra că România merită respectul comunităţii europene şi statutul de partener egal în marea construcţie european. Vom demonstra că România e pe deplin pregătită să stea cu fruntea sus în rândul tuturor statelor membre şi că România e pregătită să gestioneze dosarele importante”, a afirmat premierul.

Ea a transmis mesajul „Îndrăzniţi să credeţi în România!”.

”Astăzi, mai mult ca niciodată, putem demonstra că poporul român e un popor cu adevărat european, ataşat de valorile şi aspiraţiile din spaţiul comunitar. Românii au fost, sunt şi vor rămâne un popor proeuropean”, a mai spus Dăncilă.

”Dacă vrem ca UE să meargă înainte, trebuie să mergem cu toţii înainte. Nimeni nu trebuie lăsat în urmă. Cei mai slabi trebuie să fie ajutaţi să devină mai puternici. Trebuie ca în primul rând noi să ne respectăm între noi şi să realizăm că fiecare stat membru are o contribuţie”, a declarat Viorica Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite