Politică

articolul anterior articolul urmator

Dăncilă salută numirea lui Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador al SUA la Bucureşti: „Un ambasador puternic, ataşat de români”

2
21 Nov 2019 12:25:27
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a salutat joi votul din Senatul american pentru confirmarea lui Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador al SUA la Bucureşti. Fostul premier afirmă că acesta din urmă este „puternic ataşat de România ş de români” şi că numirea sa reprezintă „începutul unei noi etape”.

„Mă bucur că Statele Unite trimit în ţara noastră un ambasador puternic ataşat de România şi de români, arătând astfel deschidere pentru continuarea consolidării relaţiilor bilaterale. Am încredere că venirea noului ambasador al SUA la Bucureşti va marca începutul unei noi etape, şi mai bune, a Parteneriatului strategic pe care îl avem cu aliaţii noştri americani.
 

Îi doresc mult succes domnului Zuckerman în misiunea diplomatică din România”, a scris Viorica Dăncilă joi pe Facebook.
 
Avocatul Adrian Zuckerman a primit votul Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti.Conform site-ului Senatului Statelor Unite, votul pentru numirea lui Zuckerman a fost 65 - 30, toate voturile împotrivă aparţinând democraţilor.
 
Adrian Zuckerman a declarat la audierile în Comitetul de relaţii externe al Senatului, că România trebuie să continue lupta anticorupţie, care, alături de independenţa justiţiei, este vitală pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung.

”România trebuie să continue să lupte împotriva coirupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. (...) Dacă voifi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din Romînia. Lupta anticorupşie şi independţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”, a afirmat Zuckerman la audieri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

geek-a-contra
21.11.2019, 12:43:30

vedeti ca ati pus o virgula in plus in titlu....

gmbplay
21.11.2019, 14:47:35

De unde stie ca este atasat de romani ?

-1 (1 vot)
Modifică Setările