Dăncilă şi-a anunţat susţinerea pentru Gabriela Firea. De cealaltă parte, Nicuşor Dan e susţinut de Andrei Pleşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier şi lider PSD Viorica Dăncilă şi-a arătat susţinerea la alegerile locale din Capitală în favoarea Gabrielei Firea. De asemenea, aceasta îl critică pe Nicuşor Dan, despre care spune că îşi acoperă „lipsa de idei şi proiecte cu atacuri la PSD”. Spre deosebire de Firea însă, Nicuşor Dan e susţinut de filosoful Andrei Pleşu.

„Suntem în campanie electorală, deci nu acum e momentul pentru a discuta ce s-a întâmplat ieri în Parlament cu moţiunea de cenzură a PSD. Vom avea timp de acest lucru după 27 septembrie, vom vedea cine şi cum a greşit. Până atunci trebuie să ne concentrăm pe mobilizarea partidului pentru alegeri şi pe combaterea adversarilor PSD.

Văd că unul dintre aceşti adversari – un independent susţinut de actualii guvernanţi pentru Primăria Capitalei – crede că îşi poate acoperi lipsa de idei şi proiecte cu atacuri la PSD şi la guvernul pe care l-am condus. Îi spun că mai bine ar face o analiză cinstită a celor 10 luni de guvernare liberală şi va vedea exact ce catastrofal e bilanţul celor pe care se bazează în alegeri.

Sper că acest „independent de dreapta” va pierde alegerile în Bucureşti, iar Gabriela Firea va câştiga din nou. O susţin pe Gabriela Firea şi sunt convinsă că bucureştenii apreciază ceea ce ea şi echipa PSD Bucureşti au făcut pentru Capitala României. PSD va fi din nou victorios în Bucureşti”, a relatat Viorica Dăncilă pe pagina personală de Facebook.

De cealaltă parte, candidatul dreptei Nicuşor Dan este susţinut de filosoful Andrei Pleşu.

„Textul de mai jos apare, acum, pentru a treia oară. Dar de fiecare dată cu acelaşi prilej şi fără mare efect… E vorba de campania electorală pentru Primăria Capitalei. Mai întîi în 2012, apoi în 2016 şi acum, în 2020. De fiecare dată a fost un gest de susţinere a aceluiaşi candidat: dl Nicuşor Dan. După două eşecuri, domnia-sa face şi anul acesta o încercare, pe care o susţin din nou, în speranţa că nu sînt purtătorul lui de ghinion. Am luat decizia să mă repet, văzînd că politicienii autohtoni dormitează, nevindecabili, în acelaşi hamac de vanitate personală sau de partid, în aceeaşi strategie veşnic perdantă, în aceeaşi incapacitate de a gîndi profitabil pentru cauză şi nu pentru fudulia personală”, explică Andrei Pleşu în textul său. 

De altfel, filosoful îi critică pe Băsescu şi Tăriceanu entru intrarea lor în lupta, mai ales despre ultimul preciznd că e un exemplu spectaculos de „valorificare a eşecului”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite