Dăncilă avertizează parlamentarii PSD care vor îndrăzni să voteze Guvernul PNL: „Vor suporta sancţiunile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, anunţă că, în cazul în care vor exista senatori şi deputaţi ai PSD care vor merge să voteze Guvernul, aceştia "vor suporta sancţiunile". Ea adaugă că nu crede că vor exista "trădări", în condiţiile în care PSD a anunţat că nu va susţine Guvernul format de Ludovic Orban.

"Este o decizie pe care am luat-o cu toţi colegii. Cine va încălca această decizie bineînţeles că va suporta sancţiunile necesare, dar eu nu cred că va fi un social-democrat adevărat care să facă acest lucru, trădarea nu este specifică partidului nostru, cei care au trădat au plecat din partid, cu trădătorul-şef Victor Ponta", a afirmat liderul PSD, marţi seară, într-o dezbatere electorală la postul B1 Tv.

Dăncilă a adăugat că, dacă nu se face cvorumul şi nu se votează Guvernul, în zece zile va fi nevoie de o nouă nominalizare.

"Dacă nu se face cvorumul, în 10 zile va trebui să se vină cu altă nominalizare, vom vedea atunci, dar eu cred că, dacă nu se face cvorumul, dacă nu se reuşeşte să se voteze un nou guvern, acest lucru dovedeşte lipsa de responsabilitate pentru destinul României", a spus Dăncilă. 

Aceasta a reafirmat că Opoziţia cara a iniţiat şi votat moţiunea de cenzură trebuie să treacă prin Parlament şi noul guvern.

"Eu ştiu că atunci când elimini ceva, trebuie să vii cu ceva în loc. (...) Cei care au votat moţiunea de cenzură trebuie să asigure majoritatea pentru ca acest guvern să treacă. Aşa cum au putut să adune voturile pentru moţiune, să sperăm că vor avea şi voturile pentru un nou Guvern", a adăugat premierul demis. 

Dăncilă a acuzat că preşedintele Klaus Iohannis "a cerut" această moţiune de cenzură.

Viorica Dăncilă l-a criticat pe Klaus Iohannis, susţinând că acesta "a susţinut un război cu Guvernul" şi afirmând că acesta "nu a reuşit" să fie un mediator.

"Eu am încercat de fiecare dată să creez un echilibru între Administraţia Prezidenţială, Guvern, Parlament, am considerat că trebuie să existe un consens. Eu cred că domnul preşedinte a văzut la un moment dat acest atac împotriva Guvernului, acest atac împotriva PSD, ca şi pe o miză electorală, ca pe o miză personală şi atunci nu a mai existat un dialog cu Administraţia Prezidenţială. Eu cred că dincolo de interesul electoral trebuie să existe această cooperare şi că un preşedinte nu trebuie să fie preşedintele unui partid politic, trebuie să fie preşedintele tuturor românilor", a mai spus Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite