Dăncilă spune că PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernulului Orban: Este normal având în vedere programul de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că s-a discutat despre depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban. "Este normal ca PSD să depună o moţiune, având în vedere programul de guvernare, având în vedere programul de austeritate pe care vrea să-l implementeze Guvernul Orban", afirmă Dăncilă.

Întrebată, marţi seara, la TVR, dacă la Comitetul Executiv Naţional al PSD de marţi s-a discutat despre moţiunea care ar urma să fie depusă în februarie, Dăncilă a răspuns afirmativ.

"Da. Este normal ca PSD să depună o moţiune, având în vedere programul de guvernare, având în vedere programul de austeritate pe care vrea să-l implementeze Guvernul Orban. Am promis că vom face opoziţie foarte activă, am promis că nu vom lăsa să fie sancţionaţi nici pensionarii, nici salariaţii şi nici să vedem măsurile anti-români pe care le ia acest guvern", a susţinut Dăncilă.

Ea a spus că Guvernul PSD a luat măsuri "pro-oameni, pro-români", iar acum vede că măsurile pe care Executivul vrea să le ia sunt împotriva românilor.

"Au ieşit public şi au spus: nu mai vrem vouchere de vacanţă, nu mai vrem casa agro-alimentară Unirea, nu mai vrem Programul tomate, nu mai vrem... de salariul minim vedem dacă-l mai creştem, să discutăm (...)", a afirmat ea.

Dăncilă a mai spus că obiectivul principal al Guvernului Orban este să "pună nişte oameni să facă ceea ce a făcut şi Guvernul Cioloş, prin ordonanţa 109, deci oamenii aceştia asta au ca preocupare: să schimbăm prefecţii în 48 de ore, să aducem Transelectrica.. (...) pe mine mă interesează ceea ce se întâmplă în această ţară şi mă interesează un lucru: de 30 de ani unii au construit o temelie solidă, au venit alţii şi am luat-o de la capăt. Cred că după 30 de ani România nu mai are dreptul la experienţe", a spus Dăncilă.

Atunci când moderatorul i-a spus că probabil se referă la "experimente", Dăncilă a completat "la experienţe de genul acestui guvern".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite