VIDEO Dăncilă: Iohannis e la fel de imatur şi egoist ca Tăriceanu, sabotează Guvernul. Trebuie să mă lupt cu toţi bărbaţii de stat. Vom merge în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că respinge propunerile de miniştri ai PSD, Viorica Dăncilă i-a atacat pe rând atât pe şeful statului cât şi pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre care spune că sunt „imaturi” şi „egoişti”. „Doi domni cu pretenţii de bărbaţi de stat”, a adăugat preşedintele PSD.

„Am urmarit cu profundă dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis. Atitudinea lui Klaus Iohannis nu este surprinzătoare.

Este un comportament la fel de matur şi egoist ca cel al domnului Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, celălalt blochează numirea miniştrilor. Doi domni cu pretenţii de bărbaţi de stat. Vom merge în Parlament pentru a obţine susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. 


Dacă domnul Iohannis consideră că acest guvern eşuează pentru că au crescut pensiile şi salariile, a generat una dintre cele mai mari creşteri economice din UE, înseamnă că un guvern de succes este ceea ce ne propune Opoziţia pe care el o încurajează. Tăieri de pensii şi salarii, eliminarea sprijinului pentru angajaţi, renunţarea la dreptul de proprietate şi convieţuirea în grupuri. Aceasta este viziunea preşedintelui pentru un guvern de succes?

Este de-a dreptul revoltător că domnul Iohannis foloseşte dela tribuna oficială expresia «guvern corupt». Îl somez să prezinte probe pentru această afirmaţie. Îi asigur pe români că nu a existat niciun act de corupţie. Domnul Iohannis vine sloganuri dar în realitate nu-şi doreşte un guvern normal sau o societate normală.

Acest guvern pe care dl Iohannis îl consideră incompetent e cel lăudat de preşedintele Trump pentru performanţele economice, cel care a crescut veniturile românilor şi a făcut investiţii în aproape toate comunităţile locale. Nu voi accepta niciodată ca votul românilor să fie discreditat.

Am văzut laşitatea dl Tăriceanu, minciunile dl Ponta, plângerile penale ale dl Orban, jignirile dl Barna, atacurile dl Iohannis

Înţeleg că trebuie să mă lupt cu toţi aceşti bărbaţi de stat ai României care nu au înţeles că lupta este pe proiecte, nu pe cine ţipă mai tare. Eu de partea mea trebuie să am toţi oamenii de bine care vor echilibru, consens şi oameni responsabili în conducerea statului. Vom avea curaj să mergem în Parlament şi să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat niciodată măsuri împotriva lor”, a afirmat Viorica Dăncilă miercuri seară.

La două zile după ce ALDE a ieşit de la guvernare, preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD. Şeful statului a anunţat că a respins toate propunerile de miniştri pentru Guvernul Dăncilă şi a cerut din nou demisia premierului.

„În continuare sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România şi nu poate să rămână în funcţiune. Această guvernare toxică este încă ţinută în viaţă de configuraţia parlamentară votată în decembrie 2016”, a declarat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite