Daniel Funeriu, despre înţelegerea PNL-USR-PLUS din Capitală: O afacere proastă pentru PNL la parlamentare; USR nu a făcut aceleaşi sacrificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu consideră că pactul politic din Capitală reprezintă o „afacere electorală proastă” pentru PNL la parlamentare, însă arată în acest fel că e disponibil să „facă sacrificii electorale pentru un bine comun. USR nu a fost dispus să facă aceste sacrificii când a fost vorba de constituirea guvernului Orban”, a explicat Funeriu.

Daniel Funeriu explică că PNL a făcut sacrificii pentru această alianţă electorală, spre deosebire de USR.

„PNL a făcut o afacere electoral proastă pentru parlamentare acceptând înţelegerea cu USRPLUS la locale la Bucureşti, dar dătătoare de speranţe pentru viitor. În realitate PNL a făcut sacrificii, nu USR. Bravo lor.

Dacă PNL mergea fără înţelegere politică cu USRPLUS la Bucureşti, dar cu Nicuşor Dan, probabil tot ar fi câştigat primăria.

Făcând înţelegerea politică cu USRPLUS pe Bucureşti PNL a:

1) securizat câştigarea primăriei

2) a redinamizat pentru parlamentare USR, care e într-o degringoladă organizaţională internă

3) l-au reîncărcat politic pe Vlad Voiculescu, care în ultima vreme a făcut, prin declaraţii, praf PNLul.

Punctele 2 şi 3 slăbesc poziţia PNL pentru alegerile parlamentare. Faptul că PNL a acceptat totuşi înţelegerea politică cu USR arată disponibilitatea de a face sacrificii electorale pentru un bine comun, ceea ce merită subliniat ca fiind remarcabil. USR nu a fost dispusă să facă aceste sacrificii electorale când a fost vorba de constituirea guvernului Orban.

Oricât de ciudat pare, realitatea e că PNL s-a dovedit mai flexibil ca USR”, a afirmat Daniel Funeriu pe Facebook.

Fostul ministru al Educaţiei afirmă că PMP, partid lăsat în afara alianţei de dreapta în Capitală, este obligat să mizeze pe cartea ideologică pentru a avea o şansă.

„Excluderea PMP din înţelegere obligă PMPul să devină radical conservator, nu are altă carte în afară de cartea ideologică, în speranţa că electoratul va avea încredere că această definire ideologică (la 7 ani de la înfiinţare!) nu e o scamatorie politică pentru voturi. Va fi greu, pentru că aceste alegeri locale sunt despre gospodărit, nu despre ideologii”, a conchis fostul ministru.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite