Daniel Funeriu explică de ce ocupă locuinţa de la RA-APPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Funeriu, actual consilier prezidenţial, a explicat pentru adevarul.ro că a primit apartamentul în care locuieşte şi acum, în momentul în care a devenit ministru. Funeriu a precizat că locuieşte în acest apartament în mod legal şi plăteşte toate taxele aferente locuinţei.

„Eu am primit acest aparatament în momentul în care am devenit ministru pentru că nu aveam nimic în Bucureşti. Locuiesc legal în acest apartament şi plătesc toate taxele pe care le plăteşte oricine", a explicat Daniel Funeriu, pentru adevarul.ro.

„Eu ocup locuinţa în conformitate cu prevederile legale, spre deosebire de alţii. Nu e niciun secret, e publicată şi în Monitorul Oficial", a spus Funeriu, pentru Mediafax. El a explicat că i-a fost repartizat de către RA-APPS apartamentul de 209 mp din strada Eminescu, în sectorul 2 al Capitalei, de când a fost numit ministru al Educaţiei în Guvernul Emil Boc.

„Nu am nimic cu publicarea listei chiriaşilor de către Guvern, e o idee bună, cu condiţia să fie integrală. Senzaţia mea este că lista publicată nu e completă", a mai spus Funeriu.

Din listele publicate de guvern, două dintre chiriile plătete către RAPPS nu aveau precizată moneda în care se plăteşte suma respectivă. Este vorba de locuinţele lui Daniel Funeriu şi cea a lui Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale.

În ceea ce-l priveşte pe Funeriu, în dreptul numelui său apare suma de 1278, fără a se preciza însă moneda. Conform legii, fiecare demnitar beneficiază de o subvenţie de 1550 de RON pentru locuinţa pe care o ocupă. Cel mai probabil şi Daniel Funeriu plăteşte tot o sumă exprimată în lei, diferenţa între suma decontată de stat şi ceea ce ar trebui să suporte din buzunarul propriu fiind una destul de consistentă.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite