Darău, candidat la şefia USR PLUS, către Cioloş şi Barna: Mai aveţi timp să acţionaţi înainte să fie prea târziu, asigurând integritatea votului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, Dan Barna, Irineu Darău FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş, Dan Barna, Irineu Darău FOTO Inquam Photos / George Călin

Senatorul Irineu Darău, candidat la şefia USR PLUS, atrage atenţia că încă există erori privind votul online pentru conducerea formaţiunii şi că actualii lideri ai formaţiunii mai au timp să le corecteze înainte de încheierea turului I. Parlamentarul spune că există sesizări multiple, atât din partea sa şi a echipei Platformei Împreună, cât şi din partea echipei lui Dacian Cioloş.

„Subliniez din nou că nu ne permitem un asemenea prejudiciu de imagine şi implicit ştampila care va murdări pe termen lung brand-ul USRPLUS. Există soluţie tehnică simplă pentru a-l evita. Dan Barna şi Dacian Cioloş: ştiţi şi problemele, ştiţi şi soluţia - şi e simplă! Mai aveţi timp să acţionaţi înainte să fie prea târziu, asigurând integritatea votului şi a rezultatului. Vă rog din suflet să fiţi responsabili, pentru binele USRPLUS şi pentru valoarea de bază a oricărei democraţii: votul”, a scris Irineu Darău pe Facebook. 

Senatorul a transmis pe Facebook că a „solicitat din nou corectarea registrului electoral şi eliminarea buletinelor ilegitime înainte de decriptarea şi calcularea rezultatului final al primului tur de scrutin. Este singura soluţie care va asigura atât un rezultat neviciat pentru turul I, cât şi un eventual tur II pornit de la o bază corectă. Între timp, s-a confirmat faptul că există o soluţie simplă: entitatea juridică USRPLUS poate cere către platforma de vot întârzierea decriptării şi calculării rezultatului, astfel încât să fie întâi scoase din urnă buletinele aparţinând oamenilor fără drept de vot”, a transmis senatoul pe Facebook. 

Parlamentarul a mai explicat că „această ultimă solicitare fermă către Biroul Naţional, Secretariatul General şi Comisia Electorală - cu includerea contracandidaţilor-copreşedinţi în corespondenţă - este ultimul resort pe care îl am în timpul procesului de vot, cât încă mai există soluţie corectă şi elegantă”.

Potrivit parlamentarului turul I al votului privind şefia USR PLUS nu se poate finaliza fără corectarea problemelor semnalate atât de echipa care îl susţine pe el, cât şi de echipa lui Dacian Cioloş. 

„Consider că nu se poate finaliza turul I fără corecturile necesare, având în vedere sesizările multiple venite din partea mea, din partea echipei #împreună şi din partea echipei lui Dacian Cioloş. Toate neregulile sesizate indică un număr foarte mare de membri care pot vota deşi nu au dreptul”, a mai scris senatorul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite