Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce îl ascunde Budapesta pe deputatul infractor Marko Attila

7
11 Feb 2015 11:54:06
Bogdan Diaconu
Marko Attila, nepotul lui Marko Bela, ştie atât de multe despre reţelele şi retrocedările maghiare din România încât este esenţial pentru Ungaria să-l ascundă, iar pentru România să-l găsească
Marko Attila, nepotul lui Marko Bela, ştie atât de multe despre reţelele şi retrocedările maghiare din România încât este esenţial pentru Ungaria să-l ascundă, iar pentru România să-l găsească

Cazul deputatului infractor Marko Attila este unul de siguranţă naţională, nu doar unul de corupţie, şi de aceea este protejat de statul maghiar. Budapesta va face tot posibilul să nu-l predea pe nepotul lui Marko Bela justiţiei române de teamă că acesta va dezvălui reţeaua de influenţă şi de retrocedări pe care Ungaria o controlează pe teritoriul României.

Marko Attila este personajul cheie de la care anchetatorii pot afla nu doar dedesubturile cazului în care este anchetat în prezent, ci şi întreaga desfăşurare a retrocedărilor ilegale pe filieră maghiară care a atins în România proporţii înspăimântătoare.

Tocmai de aceea, pasivitatea autorităţilor române în faţa dispariţiei lui Marko Attila din România şi a protecţiei acestuia de către Ungaria este de neacceptat. În cazul deputatului infractor de la UDMR, România se dovedeşte nu un stat slab, ci un stat inexistent.

Dacă statul român nu demarează procedurile de extrădare a lui Marko Attila justiţia din România nu va mai fi credibilă, iar încrengătura maghiară de expoliere a statului român va continua sub protecţia personală a lui Viktor Orban, dând semnalul că România nu mai este un stat suveran, ci un stat şvaiţer.

Semnalul pe care Budapesta îl dă în România prin protejarea lui Marko Attila este acela că reţeaua de furat proprietăţi româneşti în beneficiul Ungariei poate funcţiona nestingherită de nimeni pentru că responsabilii au şansa să scape oricând peste graniţă dacă sunt identificaţi de justiţie. Ungaria devine astfel statul protector al infractorilor care fură în beneficiul său, ceea ce asigură nu doar continuitatea înstrăinărilor de proprietăţi din Transilvania în avantajul Budapestei, ci şi omerta asupra modalităţilor şi dimensiunilor de desfăşurare a acţiunii de rapt teritorial românesc.

Dacă statul român nu demarează procedurile de extrădare a lui Marko Attila justiţia din România nu va mai fi credibilă, iar încrengătura maghiară de expoliere a statului român va continua sub protecţia personală a lui Viktor Orban, dând semnalul că România nu mai este un stat suveran, ci un stat şvaiţer.

Ca dovadă că reţeaua retrocedărilor ilegale continuă, iată şi cazul unui ONG controlat de UDMR, “Bunurile Private Ciuc”, despre care Rise Project a scris AICI. Urmează oare ca statul român să piardă pe acte false încă 20.000 de hectare de pădure, plus alte bunuri? Procesul este în curs la Tribunalul Harghita unde statul român a mai fost înşelat cu retrocedări ilegale. De aceea Ungaria nu-şi permite să-l extrădeze pe Marko Attila, pentru că are încă multe afaceri dubioase în curs în România, multe pe mâna UDMR. Exact de aceea România nu-şi permite să nu-l aducă în ţară pe Marko Attila!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Nicholas Kazan
11.02.2015, 12:29:48

"pasivitatea autorităţilor române în faţa dispariţiei lui Marko Attila din România şi a protecţiei acestuia de către Ungaria este de neacceptat. În cazul deputatului infractor de la UDMR, România se dovedeşte nu un stat slab, ci un stat inexistent." Așa este, însă cazul trebuie rezolvat, nu lăsat pe mâna incompetenților de guvernanți care-s ocupați cu furtul propriei lor țări; propun formarea unei cete de oameni îndrăzneții, cu adevăr în sân și justiție în cârcă (vânători de elită), care să se strecoare în Magyarorszag și să-l care înapoi pe Attila, ca israelienii pe Eichman, căci, dacă noi ne vindem țara, și ne ciorlim căciula, de ce să-i lăsăm pe alții să ne-o și fure pe deasupra?

+4 (4 voturi)
barbu brailoiu
11.02.2015, 14:34:05

corect, precis, fără complicaţii stilistice sau efecte retorice.

+1 (1 vot)
Vlad Prisaca
11.02.2015, 21:18:54

Se apropie vremea cand va mai flutura o data opinca pe parlalmentul de la budapesta.

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
11.02.2015, 21:20:19

Comentariu considerat abuziv.

cioian ioian
12.02.2015, 09:38:51

Are dreptate în ceea ce spune Nicholas Kazan,dar ,eu vin si spun ,nu cumva în jucul acestui carusel al retrocedârilor se ascunde și alcevannu cumva estre o mafie din care fac parte persoane politice ,din magistratura, din diferite ONG-ri.Cît despre protecția guvernului de la Buda-Pesta se știe câ acest guvern este ostil statului romîn ,și e și normal ca sâ și apere pionul principal în aceastâ afacere.Romînia este un stat condus -dați-mi voie sâ spun de niște MÂMÂlIGARI-acest stat nu știe sâ-și apere nici cetâțeni,darmite drepturile,din cauza HOȚIILOR pe care le fac chiar el,prin reprezentanți lor.Un mare BRAVO statului maghiar pentru ce ne face ,dacâ sîntem conduși de niște guvernanți și politicieni mafioți,care s-au înfrâțit cu unguri în toate guvernele de dupâ 1990 și care au acordat drepturi mari acestor iredentiști și revizioniști ai buda-pestei.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările