Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce trebuie să i se retragă decoraţia lui Tokes

25
19 Sep 2013 15:48:59
Bogdan Diaconu
Retragerea decoraţiei lui Tokes, o reparaţie morală necesară după ”generozitatea” lui Traian Băsescu
Retragerea decoraţiei lui Tokes, o reparaţie morală necesară după ”generozitatea” lui Traian Băsescu

Tokes şi avocaţii săi din oficiu, precum Kelemen Hunor, se agaţă într-un mod bizar de o decoraţie a statului român pe care-l denigrează şi îl condamnă cu orice ocazie. Dacă tot consideraţi România o ţară nefericită pentru maghiari şi pentru politicile voastre secesioniste, de ce vă mai agăţaţi de distincţiile ei? Tokes ar fi trebuit să denunţe chiar el decoraţia şi să o înapoieze în semn de protest faţă de statul român torţionar al maghiarilor!

Tokes vrea însă să transforme şi procesul retragerii decoraţiei sale total nemeritate într-un spectacol al prigonirii maghiarilor. Ocazia a fost oferită de ”generozitatea” lui Traian Băsescu în a oferi sprijin şi legitimitate extremiştilor maghiari, iar acum România nu are decât să sufere ponoasele. Parcă şi văd titlurile din ziarele maghiare unde Tokes se va plânge că i-a fost smulsă decoraţia din piept de şovinii români care nu înţeleg cât bine i-a făcut el României. Binele lui Tokes s-a concretizat în cele 134 de declaraţii în Parlamentul European împotriva României, minuţios socotite şi expuse public de europarlamentarul Corina Creţu. Şi nu numai în acţiunile din PE, ci şi în toate declaraţiile publice din ultimii ani, în care România a fost pictată drept lagărul de concentrare al comunităţii maghiare.

Toleranţa faţă de extremism trebuie să ia sfârşit. Şi nu doar în sensul retragerii decoraţiei lui Tokes, ci şi în sensul retragerii dreptului legal al politicienilor maghiari de a lupta împotriva României! 

Apariţia pe post de avocat în această speţă a lui Kelemen Hunor ar trebui să ne mire, dacă nu am vedea cum forţele politice maghiare se unesc pentru marele miting de pe 27 octombrie. Pretenţiile de disociere vor lua sfârşit şi vom putea asista la unitatea politicienilor maghiari întru distrugerea statului român. Ale cărui decoraţii sunt valoroase pentru liderii maghiari, dar a cărei Constituţie trebuie călcată în picioare. Din 27 octombrie, formaţiunile maghiare nu se vor mai împărţi în bune şi rele, în moderate şi extremiste, pentru că toate îşi vor da mâna pentru contestarea statului român. Iar poziţia lui Kelemen Hunor în apărarea decoraţiei lui Tokes este un preludiu al acestei unificări întru atac la adresa României. Un vis mai vechi al Budapestei, de a-i vedea pe toţi liderii maghiari încolonaţi şi mărşăluind pentru sfâşierea României.

Viktor Orban îşi va vedea pe 27 octombrie visul cu ochii: toţi politicienii maghiari defilând sub stindardul autonomiei. De cealaltă parte, România vede că a făcut concesii zadarnic şi că nu are cu cine purta un dialog civilizat, pentru că toţi reprezentanţii comunităţii maghiare au un singur ideal: ruperea teritoriului naţional. În aceste condiţii, toleranţa faţă de extremism trebuie să ia sfârşit. Şi nu doar în sensul retragerii decoraţiei lui Tokes, ci şi în sensul retragerii dreptului legal al politicienilor maghiari de a lupta împotriva României! 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Radu Mircea
19.09.2013, 17:05:56

Eu as retrage dreptul de a purta cap oricui abereaza in halul asta . Dvs. dom' Diaconu realizati cit rau faceti Romaniei prin exagerarile , patologice dea dreptul , la adresa diliilor maghiari?????? Va dati seama ca va coboriti mai jos decit presupuneti ca sunt ei ???????????

+2 (12 voturi)
Radu Mircea
19.09.2013, 17:08:30

Mai bine hai cu mamica sa mergem cu ti-ti-ul la nenea doctorul sa-ti dea pastilute colorate !!!!!

0 (10 voturi)
Paun Al
19.09.2013, 17:31:18

Gluma: Un tanar scriitor se duce la un cunoscut critic literar , cu un text . Dupa ce-l citeste , criticul ii spune : -Texte din astea poti sa scrii cad vei deveni celebru . Acum nu te ia nimeni in seama. Va recomand sa faceti ceva concret pentru romanii care va platesc salariul de de deputat. Si poate apoi va va lua cineva in serios cu variatiuni pe teme unguresti.

+7 (11 voturi)
George Muresan
19.09.2013, 19:43:18

Ungurii cu adevarat este o problema, eu nu iteleg de ce multi ca voi ignora aceste fapte reale, dar nu mai ma mira nimic ,Romania tara tuturor posibilitatilor,cand unguru ne scuipa noi ne intoarcem si ii pupam picioarele,asa e nationalismu la Romani,vin maghiari din ungaria vopsest bornele din muntii nostri in culorile ungariei,insa noi nu trebuie sa zicem nimic ca suntem rasisti, vin ungurii ne spun sa plecam afara din aredeal ca ardealul e al lor,dar noi ii pupam picioarele si ii spunem si sarut mana ,Bravo,sincer de 1000 ori bravo, cu romani ca voi,vom da mostenire urmasilor nostri doar un judet din tot ce este Romania ,ca restul se va duce pe apa sambetei cu nepasatori va voi

-4 (12 voturi)
Nirolf
19.09.2013, 19:15:04

Stimate Bogdan Diaconu , dumnevoastra aveti o problema : nu sunteti credibil . Daca textul scris de dv purta alta semnatura si era curatat de obesiile maladive vis-a-vis de Basescu si care sunt prezente in toate materialele scrise de dv , probabil ca articolul ar fi trezit interesul si ar fi fost un capat de dezbatere a unei probleme ce framanta societatea noastra . Faceti-va un bine . Incercati sa fiti obiectiv si sa va redobanditi credibilitatea .

+4 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările