Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce trebuie să stea românii în genunchi: ca să nu destabilizeze

12
31 Jul 2014 13:20:00
Bogdan Diaconu
Sfatul ”binevoitorilor”: uitaţi-i pe românii din Ucraina ca să nu ”destabilizaţi”, altfel vă acuzăm de rusism
Sfatul ”binevoitorilor”: uitaţi-i pe românii din Ucraina ca să nu ”destabilizaţi”, altfel vă acuzăm de rusism

Vocile, fie ele româneşti sau străine, care ne cer supunere şi tăcere în faţa nedreptăţii la care sunt supuşi românii din afara graniţelor au găsit acum o nouă scuză: să nu destabilizăm. După ce am solicitat public apărarea românilor din Ucraina supuşi unui proces ciudat de mobilizare în masă, ni s-a spus că românii trebuie să tacă şi să se supună, la fel şi noi, cei de la care ar trebui să vină sprijinul, pentru că altfel destabilizăm Ucraina!

Dar când le închideau şcolile şi le interziceau limba română etnicilor din ţara amintită, atunci nu se destabilizau? Cât de uşor este să acuzi orice iniţiativă de apărare a românilor (comunicatul meu AICI) drept un act de trădare, în timp ce trădarea constă, mai degrabă, în tăcerea eternă la care suntem condamnaţi pentru a putea fi desfiinţaţi mai uşor!

În aceeaşi logică ni se spune nici să nu vorbim de reunificarea cu Republica Moldova, pentru că destabilizăm şi deturnăm cel de-al doilea stat românesc de la drumul său european, de parcă reîntregirea României nu s-ar face în Europa, ci pe lună. Nici de drepturile românilor din Valea Timocului nu avem voie să spunem sau să condiţionăm aderarea Serbiei de respectarea românilor de acolo, pentru că oprim Belgradul din marea lui aventură europeană în care vrea să intre cu interzicerea rugăciunilor în română cu tot!

Dar nici la noi în ţară nu avem voie să-i apărăm pe românii din Transilvania de extremismul maghiar şi de vizitele agresive ale oficialilor de la Budapesta, pentru că, la fel, destabilizăm şi suntem extremişti. Nici împotriva campaniilor de presă sau politice din Europa împotriva românilor nu avem voie să comentăm, pentru că destabilizăm. Nu avem voie decât să tăcem şi să acceptăm tot ce se pune în cârca noastră, ca să fim buni europeni! 

Când am ajuns aşa de slabi încât să acceptăm că singurul nostru rol în istoria contemporană este să tăcem şi să înghiţim orice afront? De ce ne acceptăm rolul de victime care sunt vinovate şi dacă deschid gura?

Vrem să destabilizăm dispreţul cu care suntem înconjuraţi pe baza faptului că a ajuns un numitor comun ca despre România să poţi spune orice fără să fii taxat, iar românilor să le poţi face orice fără nicio responsabilitate. Da, haideţi să destabilizăm superioritatea cu care ne privesc toţi ca pe o ţară de mâna a şaptea pe care nici nu o bagi în seamă pentru că are ea deştepţii ei care au grijă să nu sufle nimeni nicio vorbă, nu care cumva să destabilizeze…

În România celor care vor să fie corecţi politic, adică slugarnici, eşti valoros dacă îţi dispreţuieşti ţara, dacă o consideri cea mai rea din lume, dacă ştergi urmele istoriei şi ale tradiţiei şi dacă te ruşinezi că eşti român, dacă accepţi cu bucurie ca ţările vecine să anihileze prezenţa românească pe teritoriul lor şi să lupte pentru dispariţia comunităţilor istorice româneşti. Orice altă atitudine ”destabilizează”. Orice ridicare din ţărâna în care ne aruncă bunii noştri vecini este un act de neiertat şi ajută Rusia. Existenţa însăşi a României şi a poporului român probabil este deranjantă, şi vă pot aduce argument cu duiumul în acest sens, dar nu avem voie să ne apărăm fiinţa ca să nu destabilizăm.

Păi tocmai asta vrem, vrem să destabilizăm dispreţul cu care suntem înconjuraţi pe baza faptului că a ajuns un numitor comun ca despre România să poţi spune orice fără să fii taxat, iar românilor să le poţi face orice fără nicio responsabilitate. Da, haideţi să destabilizăm superioritatea cu care ne privesc toţi ca pe o ţară de mâna a şaptea pe care nici nu o bagi în seamă pentru că are ea deştepţii ei care au grijă să nu sufle nimeni nicio vorbă, nu care cumva să destabilizeze…

Şi uite încă o dovadă a atitudinii unora de învinşi de bunăvoie: am depus la Parlament în luna martie a acestui an un proiect de lege (AICI) prin care tuturor celor care aveau cetăţenia română până în 23 august 1944, precum şi urmaşilor lor, iar ulterior au fost încadraţi în teritoriile unor state străine (URSS), li se recunoaşte această cetăţenie de drept. În felul acesta, România le acorda o şansă şi protecţie de drept tuturor familiilor românilor rămaşi sub urgia URSS după cel de-al doilea război mondial, şi care acum se găsesc fie în Ucraina, fie în Republica Moldova, fie chiar în Rusia. Acest proiect de lege probabil nu va trece. De ce? Ca să nu destabilizeze…

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Radu Mircea
31.07.2014, 13:29:04

Aveti umor dom' Diaconu . Acum sunteti in stare sa oferiti cetatenia si stilpilor de telegraf din Europa , dar nu spuneti ca odata cu cetatenia oferiti si dreptul la vot unor oameni care v-ar ramine indatorati cu o stampila . In schimb ati rarit semnificativ numarul sectiilor de votare puse la dispozitia romanilor care de belsugul de acasa (la care ati pus si dvs. umarul virtos) au plecat in bejenie ca mureau de foame in tara condusa de onor dom' Ponta plus gasca de penali dovediti sau in devenire .

-6 (14 voturi)
barbu brailoiu
31.07.2014, 14:53:39

fii înţelegător, domnule, cu bietul răspândac. dacă-i sarcină de partid - cu plăcere! mănânci (...), te ştergi frumos la gură după aceea... las' că-i dă popa sârbu ceea ce i se cuvine - nici asta nu-i atât de grav. să nu-i dea Dumnezeu... lui şi urmaşilor! că atunci...

-5 (9 voturi)
tampa_killer
31.07.2014, 14:01:25

Domnule deputat: pai daca spune licuriciul "" Stai in cap!"" putem noi sa nu o facem??? Stiti sa se fi suparat cineva ca SUA reface stocurile de arme ale Israelului pt a avea cu ce omori oamenii in Gaza? Ne caci SUA e marele stat democratic.. nu???

+2 (8 voturi)
Gamble Procter al II-lea
31.07.2014, 14:28:38

Tot astfel ne intrebam de ce trebuie sa stea toata Europa si America in genunchi in fata evreilor pentru a nu fi catalogati ca antisemiti, dusmanosi, plini de ura, de venin ... in fine, stiti retorica invaluitoare din mass-media.

+6 (8 voturi)
barbu brailoiu
31.07.2014, 14:33:10

cam abruptă (mdeh, politician...) indignarea dv. publică. şi cam fără nuanţe, din păcate. sigur că satul ucrainean a avut întotdeauna probleme cu minoritatea românească, dar chiar credeţi că ai noştri, ca brazii, sunt demni de lauda pe care o pretindeţi dv? da, probabil, dacă votează PSD. dimpreună cu PC, desigur. prietenii ştiu de ce... şi, fiindcă aveţi oarecari conexiuni timişorene, cum e să te împarţi în ponta şi maria?

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările