De ce dragostea nu durează 4 ani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt eu, un cetăţean al acestei ţări. Am tot încercat să dau de tine zilele astea, dar nu prea ai fost de găsit, am încercat să te sun, ţi-am trimis mesaje, ba chiar am venit până la Guvern, dar pur şi simplu, nu ne-am intersectat.

Dragă Liviule,

Sunt eu, un cetăţean al acestei ţări. Am tot încercat să dau de tine zilele astea, dar nu prea ai fost de găsit, am încercat să te sun, ţi-am trimis mesaje, ba chiar am venit până la Guvern, dar pur şi simplu, nu ne-am intersectat.

Îţi scriu pentru că nu ne vom mai vedea multă vreme.

Prin Noiembrie m-ai tot curtat, mi-ai vorbit frumos, dădeam de tine peste tot: la televizor, pe stradă, în ziare, ce mai, peste tot. Şi uite aşa, cam când se împlinea o lună de când ne tot vedeam, aşa, cam pe 11 decembrie, aproape 46% din concetăţenii noştri au pus ştampila pe tine pentru că le-ai promis multe cadouri şi ne-ai zis în repetate rânduri că ne va fi bine tuturor

Apoi, ai zis că dacă tot ai sprijinul poporului, acesta va accepta să-l şi conduci, dar... a intervenit neamţul.

Apoi ai apelat la soluţia hibridă numită Guvernul Drăgneanu! Erai, practic, Domn Profesor, pentru că, nu-i aşa, doar tu puteai rosti Programul de Guvernare ca pe Tatăl Nostru.

Apoi ai făcut o parte din cadourile mult promise, ai găsit o Gaură Neagră în buget, ai găsit multe nereguli, dar erai determinat să faci bine în această ţară.

După care ai dispărut puţin, cam pe când au apărut şi două ordonanţe de urgenţă, care doar prin coincidenţă te cam ajutau, una dintre ele fiind scrisă chiar din cabinetul tău. Dar... a intervenit din nou neamţul. Te-ai cam supărat, dar n-ai lăsat lumii să vadă cât te doare.

După care ai mai dispărut puţin, iar într-o seară de marţi, te-ai trezit şi tu, ca noi toţi ceilalţi cu exact acea ordonanţă adoptată. Ştiu, ştiu, sunt răutăcioşi cei care spun că nu este o coincidenţă că acea lege te-ar ajuta.

De atunci nu prea te-am mai văzut, iar lucrurile n-au mai fost ca înainte... şi simt că nici nu ne mai putem întoarce  unde eram acum o lună; şi aş vrea să spun că poate este şi din cauza mea, dar ştiu că am ajuns aici doar din cauza ta, pentru că, vezi tu, nu îmi place să fiu minţit sau mai rău, să-ţi baţi joc de mine.

Şi când te gândeşti că aveai impresia că ne vom iubi 4 ani, până la următoarele alegeri, timp în care puteai face ca această ţară să fie motorul dezvoltării în Europa, sau cum spune şi domnul Tăriceanu, a şaptea putere economică a bătrânului continent.

Opinii

Mai multe de la Ovidiu Cazamir


Ultimele știri
Cele mai citite