De ce, Emile?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâiul marinar, baba şi Komisara Vuitton.
Întâiul marinar, baba şi Komisara Vuitton.

Niciodată nu m-am îndoit de fidelitatea politică a dlui. Emil Boc în raport cu Traian Băsescu. În această relaţie patriarhală am ştiut mereu cine este bărbatul şi cine baba. Căci tânăra femeie nu putea fi decât Nuţi, Komisara Vuitton, propulsată azi într-o mare bătălie electorală, din care va smulge sigur sub 6%.

Membru de vază al UTC şi UASCR, ex-preşedinte al PD, apoi PD-L, deputat, primar al Clujului şi fost premier al României, Emil Boc a ales la sfârşitul carierei sale politice, cavaleresc, să ţină poşeta doamnei Udrea, calea uşoară, a modelului politic feminim: şmecher, cinic, carnal, căci despre alte atribute politice sau competenţe profesionale nu poate fi vorba în cazul damei Golden Bliţ.

Mai trist este că sigurul atribut politic real emanat de blonda lui Băsescu, frumuseţea, a fost consumată politic  doar de întâiul marinar, iar Boc, umil, a acceptat cu bucurie ca de fiecare dată, orice concluzie prezidenţială.

Veţi aprecia că sunt misogin şi poate aveţi dreptate, însă pentru ce ar vota cineva cu doamna Udrea în afara farmecului ambiguu-provocator, pe care nimeni nu-l contestă?

Elena Udrea, seppuku politic al tovarăşului Boc.

Prin opţiunea sa, Emil Boc legitimează contrareforma clasei politice în zona dreptei, sprijinind ultima generaţie a capitalismului de cumetrie, progenitura ultimului preşedinte fost comunist, apoi democrat-liberal, Traian Băsescu.

Alegerea lui Emil Boc reprezintă încă un eşec, dacă nu chiar marele eşec a generaţiei de reformatori ai dreptei, aici amintindu-i pe Cristian Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Monica Macovei, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi mulţi alţii.

Este apusul carierei politice la înalt nivel pentru Emil Boc, care a dovedit încă o dată că este incapabil să gândească, să acţioneze sau să aleagă în lipsa preşedintelui.

Sex appeal, isteţime şi agresivitate

Nimeni nu o poate bănui pe Nuţi de lipsa isteţimii, ştiind să-şi construiască imaginea politică pe doi piloni publicitari super vandabili: sex appeal şi agresivitate, poate pe alocuri gândite şi după hăhăielile cancelariei prezidenţiale.

Udrea va rupe din zona dreptei câteva procente şi îşi va negocia la sânge zestrea în turul doi, însă după foarte probabila victorie a stângii, Emil Boc va fi exclus din jocurile viitoarei construcţii a dreptei, pentru slăbiciunea demonstrată perpetuu şi izolarea într-un proiect mort.

Nu demult îl bănuiam pe Boc de gripele Elenei Udrea, lăcomia după publicitate şi putere cât  permite Băsescu, însă acum realizez că este un doar un politician slab. Un fost UTC-ist care s-a jucat cu coasa politică, mimând bărbăţia de stat, în final alegând politica deminudă, blonda cu trăgaciul mereu acţionat.

De 10 ani încoace, Nuţi reprezintă simbolul miserupismului pe care Traian Băsescu îl afişează faţă de proprii săi votanţi, iar tu Emile taci şi execuţi ascultător, apa trece, pietrele rămân şi Alin Tişe, în viitoarea construcţie a dreptei, poate se va gândi la primaria de care tu oricum te-ai plictisit.

De ce, Emile ?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite