Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce fac huliganii maghiari scandal când vin în România

50
11 Oct 2014 13:28:14
Bogdan Diaconu
Ultraşii s-au lăudat înainte de a pleca spre Bucureşti cu un mic arsenal dedicat scandalului şi violenţei
Ultraşii s-au lăudat înainte de a pleca spre Bucureşti cu un mic arsenal dedicat scandalului şi violenţei

A devenit o tradiţie nefericită ca la meciurile România-Ungaria, ultraşii din Ungaria să transforme Bucureştiul într-o arenă de luptă. De ce se întâmplă acest lucru? În primul rând pentru că li se permite. Pentru că au învăţat că statul român e slab şi că în România poţi face orice pentru că oricum maghiarii sunt cei discriminaţi, iar penalizările vor lovi în partea română, cum s-a întâmplat şi anul trecut cu ajutorul UDMR.

Apoi, pentru că politica de stat a Ungariei îi încurajează. Viktor Orban şi toţi liderii Fidesz şi Jobbik îi învaţă pe maghiari că Transilvania le aparţine, aşa încât aceştia văd Bucureştiul ca pe un inamic de facto. Tocmai de aceea, ultraşii maghiari nu fac în Bucureşti orice fel de scandal, ci unul cu conotaţii politice, folosind afişe iredentiste. Pentru grupurile extremiste gestionate de Viktor Orban, scandalurile făcute de maghiari la Bucureşti sunt mană cerească, în felul acesta sunt confirmaţi în politica lor anti-românească şi în ditirambele lor revizioniste. Ultraşii maghiari sunt armata electorală a lui Viktor Orban şi a lui Vona Gabor şi reprezintă avangarda pretenţiilor lor teritoriale, atât de vizibile în Transilvania.

Cea mai mare realizare a Guvernului Orban este incitarea la violenţă interetnică şi transformarea cuceririi Transilvaniei într-un deziderat firesc pentru unguri.

Dacă ar fi un Guvern normal şi raţional, puterea de la Budapesta ar opri deplasarea ultraşilor maghiari în România pentru a nu se face de râs. Dimpotrivă, ultraşii au fost plătiţi de această dată să vină în România, pentru că cea mai mare realizare a Guvernului Orban este incitarea la violenţă interetnică şi transformarea cuceririi Transilvaniei într-un deziderat firesc pentru unguri.

Puterea de la Budapesta trăieşte din acest mediu mental bolnăvicios care înseamnă ura de români şi pretenţiile la o parte din România, iar faptele deplorabile ale ultraşilor maghiari în România se construiesc pe acest filon sponsorizat şi întreţinut pe toate căile de Guvernul maghiar. Prin spectacolul violenţei nepedepsite de pe teritoriul românesc, Budapesta vrea să demonstreze forţa naţiunii maghiare şi impotenţa autorităţilor române. Anul trecut le-a reuşit. Să vedem cum se vor desfăşura lucrurile în acest an.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

50 Comentarii

Stan Toma
11.10.2014, 16:13:04

Raspunsul este in articol:pentru ca li s-a permis. La cat de ciudat(!) se comporta autoritatile noastre cred ca singura solutie este :sa jucam numai la ei.Asa nu ne mai batem capul cu solutii si nu ne certam cu nimeni.

+12 (16 voturi)
Radu Mircea
11.10.2014, 17:12:28

# Stan Toma Nu numai fiindca li s-a permis (asta apropos de statul slab si corupt care are forte de ordine slab dotate si politie in mare masura corupta si coruptibila care le permite) Dar avem si noi falitii nostri . Par eczamplu dom' Diaconu care nici mai mult nici mai putin doreste restringerea libertatii de miscare , asta intr-o tara membra a UE . Eeeeeiii ........abea de aici incolo si ungurii au munitie sa traga din toate pozitiile si pe buna dreptate . Semn ca si noi avem ultrasii nostri si nu la nivelul unor suporteri de fotbal grizati ci in parlamentul romaniei .

+9 (19 voturi)
Alexandru Ioan Cioloca
11.10.2014, 18:07:45

Recunosc si eu sunt jumatate ungur dupa mama dar ma consider roman si teroristii aia nu au ce sa caute in Romania,nu accept nici-o autonomie teritoriala ori altceva,Romania cu pamantul ei si Ungaria de asemenea.....

+14 (24 voturi)
calu
11.10.2014, 18:44:52

Eu zic ca vin pusi pe...scandal deoarece pentru ca-i manca ...pielea,iar pulanele politistilor romani ii pot scarpina.Iar din acest motiv, inainte de a iesi catre tara lor unde au invatat huliganeala,sunt pusi sa completeze chestionare cu privire la Da sau Nu -i mai mananca ...chelea , cei care raspund Da sunt luati din nou la....zmetii.

+3 (11 voturi)
calu
11.10.2014, 18:51:16

Si ca o completare....,ar fi foarte bine daca politia si jandarmii le-ar face culuare catre Casa Poporului ,acolo unde pot gasi persoane care merita o ...ciomegeala buna.

+9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (50)

Modifică Setările