De ce va lipsi Dacian Cioloş de la întâlnirea cu Klaus Iohannis. „Nu am de gând să cer scuze nimănui”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş şi Dan Barna, liderii USR PLUS
Dacian Cioloş şi Dan Barna, liderii USR PLUS

În după-amiaza zilei de marţi este stabilită o întâlnire pe tema crizei guvernamentale între preşedintele Klaus Iohannis şi Dan Barna, copreşedintele USR PLUS. Dacian Cioloş, celălalt copreşedinte va lipsi de la întâlnire pentru că este la Paris, la un eveniment organizat de preşedintele Macron.

În timp ce Dan Barna va discuta cu preşedintele României, Dacian Cioloş anunţă că va fi în Franţa, ţară unde a ajuns în cursul zilei de luni. 

„Mă aflu de ieri la Paris, împreună cu europarlamentarii Renew Europe, grup pe care îl conduc în Parlamentul European, pentru a ne stabili priorităţile în noua sesiune parlamentară. Suntem găzduiţi de colegii francezi din grup şi, la invitaţia preşedintelui Emmanuel Macron, am participat la o întâlnire bilaterală şi la o discuţie cu grupul Renew la Palatul Elysee”, scrie dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook. 

De altfel, copreşedintele USR PLUS a publicat şi o fotografie de la întâlnirea cu preşedintele Franţei.

„E trist că unii aleg să mă atace, aşa cum fac de mulţi ani, pe subiecte inventate şi interpretate după propriile umori. Prezenţa mea la Elysee, cât şi a celorlalţi europarlamentari din USR PLUS şi din alte 21 de partide liberale din Europa, este programată de câteva luni, aşa cum în general întâlnirile importante se stabilesc cu mult timp înainte în contextele politice cu tradiţie. Când am stabilit programul la Paris, nu aveam de unde să ştiu că Florin Cîţu o să arunce în aer coaliţia de guvernare”, mai spune Cioloş. 

dacian ciolos macron franta usr plus foto dacian ciolos

sursa foto: Dacian Cioloş

Acesta arată că discuţiile cu preşedintele Franţei s-au purtat pe marginea politicii de sănătate a UE, cu accent pe producţia de medicamente, şi a politicii industriale influenţate de pandemie. 

„Nu am de gând să cer scuze nimănui că onorez invitaţii în Europa şi că încerc, cu puterile mele, să demonstrez că românii pot şi trebuie să joace roluri importante în Uniunea Europeană. Doar astfel România şi cetăţenii români sunt mai bine reprezentaţi şi câştigă prieteni pe care se pot baza pentru dosarele importante europene care le influenţează viaţa”, scrie Dacian Cioloş. 

Citeşte şi: 

Retragerea miniştrilor USR PLUS din Guvern. Cioloş: Noi nu mimăm democraţia. Apărăm reformele şi ţara de hoţie cu orice preţ

Surse: Miniştrii USR PLUS se pregătesc să-şi depună demisiile din Guvern

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite