Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce avem nevoie de România Unită

23
24 Aug 2014 08:13:05
Bogdan Diaconu
Avem nevoie să reînvăţăm Hora Unirii, după ce am exersat ani de-a rândul hora dezbinării
Avem nevoie să reînvăţăm Hora Unirii, după ce am exersat ani de-a rândul hora dezbinării

Avem nevoie de România Unită pentru că nimic nu ne-a dezbinat mai mult ca vânzoleala ultimilor ani. Pentru că nimic nu rezistă la vrajbă, iar conflictualitatea este calea sigură de a nu mai construi nimic, după cum este şi garanţia distrugerii a tot ceea ce am primit de la înaintaşi. Pentru că disensiunea permanentă şi constituirea de tabere adverse în interiorul aceluiaşi popor reprezintă modalităţi sigure de a-l înfrânge.

Pentru că atunci când părinţii sunt în conflict cu profesorii şi viceversa nu mai ai educaţie, atunci când pacienţii sunt în război cu medicii şi viceversa nu mai ai sănătate, iar atunci când angajaţii de la stat sunt împotriva celor din privat şi viceversa nu ai coeziune economic şi socială.
 
Avem nevoie de România Unită pentru că altfel facem un pas înainte şi doi înapoi, tot ce construieşte un Guvern (dacă din greşeală construieşte ceva) dărâmă următorul, iar România este laboratorul experimentelor nefericite schimbate iniţial o dată la patru ani, apoi la doi ani şi în cele din urmă din ce în ce mai des.
 
Avem nevoie de România Unită pentru ca să nu mai trăim mereu sub blestemul lui ”pro” şi ”contra” şi pentru a nu ne mai împărţi, ca neam, în băsişti şi anti-băsişti, în antenişti şi anti-antenişti, în roşii şi portocalii, în superiori şi inferiori, în buni şi răi, şi, în cele din urmă, în care pe care.
 
Avem nevoie de România Unită ca să nu mai fim România dezunită, împrăştiată, derutată, manipulată, înglodată în datorii, împovărată, pauperizată, dispreţuită, umilită, desconsiderată, călcată în picioare, traumatizată, şi, în cele din urmă, desfiinţată.
 
Avem nevoie de România Unită ca să fim o ţară, nu o colonie, ca să fim un popor, nu o populaţie, ca să ne hotărâm singuri soarta, nu să fim în voia valurilor, vânturilor şi mai ales a păpuşarilor. Ca să fim un organism, nu electroni orbecăind pe orbita nu se ştie cui, ca să fim puternici, nu fragili, ca să putem sta drepţi în faţa istoriei păşind pe drumul nostru, nu târându-ne prin şanţurile altora.
 
Vom şti să renunţăm la plăcerea de a ne contrazice pentru a descoperi seriozitatea efortului în comun? Vom şti să scăpăm de imboldul permanent la dezbinare pentru a a descoperi că trebuie să avem acelaşi scop? De răspunsul la aceste întrebări depinde viitorul acestui neam sau chiar dacă va mai avea vreunul. Pentru că fără o Românie Unită am văzut unde am ajuns…

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Vanatorul/d.c.
24.08.2014, 09:12:46

D-le Bogdan Diaconu, observ o crestere brusca in calitatea textului, in felul cum scrieti si va transmiteti mesajul..! Mai mult ca o..curiozitate, vin si va intreb: de ce atata timp cat ati fost in PSD, nu ati avut aceeasi..performanta..? Si inc-o chestie..V-am vazut de vreo cateva ori la tv. Si tot de cateva ori, in aceele emisiuni, mi-ati dat impresia de..stinghereala, de parca ati fi vrut sa spuneti mai multe dar ceva..ceva.. va oprea..! Acuma, ..descatusat fiind prin demisia din PSD, veti dori sa mergeti pana la capat in..devoalarea tradarii intereselor nationale la care s-au dedat si se dedeau in continuare fostii dvs. colegi de partid..? Sau va veti limita discursul politic,doar la problema maghiara..? Stiu, sunt intrabari incomode si poate prematur puse..Dar un raspuns sincer, urmat pe viitor de o prezenta publicistica care sa-l sustina, v-ar aduce puncte foarte importante la capitolele curaj, credibilitate si seriozitate.

+2 (12 voturi)
Bogdan Diaconu
24.08.2014, 09:34:32

Multumesc pentru observatii, Partidul România Unită este un proiect de construcție și o formațiune a soluțiilor, nu un partid împotriva cuiva. Extremismul maghiar este doar una din problemele României, nici măcar cea mai importantă, așa încât aveți toată încrederea că vom avea răspunsuri și propuneri pentru toate domeniile și critici pentru toate greșelile.

+4 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
24.08.2014, 10:06:01

Sincer, m-ati facut sa astept cu..incredere, urmatoarele dvs aparitii atat in presa scrisa cat si la tv. N-am nici cea mai mica indoiala ca aveti multe si importante de spus..! Cat anume veti spune, va depinde doar de vointa dvs de a merge pana la capat. Curajul insa, nu vi-l mai..contest..! Foarte putini isi parasesc partidul, cand acesta se afla la putere si are tot ce-i trebuie la indemana ,pentru a trece la represalii revansarde, la adresa..disidentului. Inca refuz ideea ca demisia dvs si constructia unui nou partid, nu-i decat e o alta diversiune pusa la cale de Serviciul Diversiuni, Manipulare si Intoxicare, incartiruit in boschetul cu trei trandafiri..! S-auzim numai de bine si duminica placuta. Spuneti adevarul, spuneti-l raspicat si va asigur ca.."you'll never walk alone"..!

+1 (7 voturi)
Paun Al
24.08.2014, 11:01:11

Nimeni nu a reusit sa adune un numar semnificativ de romani , pe o durata mare de timp , cel putin dup 89 , in jurul unor principii , oricat de frumos, de atragator ar suna ele . Ci doar in jurul unor interese de grup , de putere , de a accede la resursele statului. E adevarat ca partidele se folosesc de principii , de vorbe frumoase , ca sa mascheze , sa ambaleze in ceva placut publicului ...interesele grupurilor respective . Pentru a crea cineva in Romania , un partid care sa functioneze pe baza de meritocratie , principii morale , competenta , regula mai presus de persoana ....e nevoie de mult ...mult timp si perseverenta ....poate o generatie .

+7 (7 voturi)
George Dumitrescu
24.08.2014, 11:41:37

Poate nu ar strica sa va schimbări si titulatura ce apare la prima postare , respectiv deputat PSD ! Nu de alta dar ar lămuri cititorii!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările