Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce nu particip la referendumul urii

58
5 Oct 2018 18:26:09
Vlad Viski

Mâine şi poimâine avem un referendum. Un referendum despre familie şi despre România. O iniţiativă care a dezbinat România timp de trei ani.

Am scris, de-a lungul timpului, şi despre istoria Coaliţiei pentru Familie, şi despre legăturile acestora cu grupări extremiste americane, şi despre iniţiative similare din Croaţia şi Slovacia, şi despre populismul politicienilor dispuşi să facă orice în goana lor disperată după voturi.

Iată-ne ajunşi, aşadar, şi la momentul votului, un referendum naţional cu privire la articolul 48 din Constituţie, privind familia. Pe 6 şi 7 otombrie, voi sta acasă, nu voi vota, şi vă îndemn şi pe voi să faceţi la fel. De ce? Trec în revistă repede trei motive principale.

(...) drepturile omului nu se votează.

În primul rând vorbim despre o chestiune principială. Simplu spus, drepturile omului nu se votează. Drepturile fundamentale izvorăsc din umanitatea noastră, ele nu pot fi rezultatul unor majorităţi vremelnice, ele transced timpurile în care trăim. Drepturile se acordă punct. Mai mult, o minoritate nu are, prin definiţie, puterea numerelor, prin urmare nu are cum să fie subiectul unei consultări populare în care o tabără îi arată celeilalte unde îi este locul. Prin acest referendum ni se transmite nouă, persoanelor LGBT, că suntem mai puţin cetăţeni, mai puţin oameni, că nu suntem egali cu toţi ceilalţi. Cum să legitimez prin prezenţa mea un astfel de demers care vrea să pună egal între două tabere care luptă cu arme inegale? O tabără, a Coaliţiei pentru Familie, are resursele Bisericii Ortodoxe Române, know-how-ul grupurilor neo-protestante americane, sprijinul partidului de guvernamânt, PSD, şi o maşinărie bine unsă de propagandă. Cealaltă tabără e fărâmiţată în diferite grupuri, care de multe ori nu se coordonează, şi îi lipsesc enormele resurse financiare pentru a acoperi întreaga Românie şi a-şi duce mesajul mai departe.

(...) întreg procesul de modificare a Constituţiei a fost viciat de mai multe ori, în mai multe feluri. 

În al doilea rând nu avem cum să subliniem că întreg procesul de modificare a Constituţiei a fost viciat de mai multe ori, în mai multe feluri. Nici astăzi nu ştim cum au fost strânse cele 2,6 milioane de semnături şi nimeni nu a verificat vreodată validitatea acestora. Mai apoi, decizia 580 a Curţii Constituţionale din anul 2016, care a dat undă verde iniţiativei de modificare a Constituţiei este o decizie motivată prost, în care DEX-ul, dicţionarul explicativ al limbii române este folosit ca principală sursă de drept pentru a defini expresia „restrânge drepturi” cu privire la articolul 152 din Constituţie, privind limitele revizuirii Constituţiei. Următoarea neregulă din traseul iniţiativei cetăţeneşti are a face cu modificarea regulamentului Senatului, prin care camera superioară a decis, din pix, că legile constituţionale pornesc de la Camera Deputaţilor, lucru declarat neconstituţional de CCR. Nu a contat nici asta. Au urmat contestatele modificări la legea referendumului, prin care preşedintele a fost eliminat din procesul de revizuire a Constituţiei. Mai recent, în septembrie, la votul iniţiativei în Senat, am asistat la o altă problemă, scoaterea votului electronic exact în ziua votului! Cireaşa de pe tort, în plină campanie electorală, cu 20 de zile înainte de vot, pe 18 septembrie, Guvernul a modificat prin ordonanţă de urgenţă legea referendumului (OUG 86), într-un mod mizerabil şi neconstituţional, pentru a mări perioada de desfăşurare a scrutinului la 2 zile! Atât CCR, cât şi Comisia de la Veneţia spun că nu poţi modifica legislaţia electorală cu mai puţin de 6 luni înaintea unui scrutin.

O fraudă masivă se pregăteşte la acest referendum.

Aici aş vrea să vă prezint al 3-lea argument pentru a boicota acest referendum. Este vorba despre frauda masivă care se pregăteşte la acest referendum. Vorbim despre organizarea, pe repede-nainte a unui scrutin electoral (practic 2 săptămâni), despre eliminarea sistemului de control informatic a votului (pe tabletă), despre eliminarea românilor rezidenţi în străinătate la calcularea cvorumului, modificarea pe ultima sută de metri de către CNA a regulilor privind interzicerea campaniei electorale la televiziuni în perioada votului, şi calcularea votului nu pe baza buletinelor introduse în urnă ci a listelor de participare. Practic asistăm la o acţiune concertată, perfidă de subminare a democraţiei din România.

Nu, nu avem cum să legitimăm prin prezenţă acest referendum, pentru că dacă participăm spunem, de fapt, că totul e în regulă şi dăm o gură de aer celor de la PSD pentru a continua mişeleşte să submineze regulile democratice din România. Boicotul e singura opţiune.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

58 Comentarii

VERTY VERTY
5.10.2018, 18:43:29

Spuneți-mi, va rog, ce drepturi le sunt incalcate homosexualilor? Au drept de vot, au dreptul la educatie, iși aleg ce profesie vor, se imbraca cum vor, traiesc cum vor, iubesc pe cine vor, iubesc cum vor, pot fi proprietari, pot calatori, nu sunt discriminati in sensul ca nu sunt trimisi pe locurile din spate și multe altele. Casatoria este un contract stabilit de societate in timp, semnat intre o femeie si un barbat, care le asigura numite drepturi dar și obligații pe seama aportului lor la perpetuarea speciei (esenta vietii pe Terra!). Homosexualii nu nasc copii, deci nu pot fi parte din acest contract. Pot avea, in schimb, parte de alte tipuri de contract care sa ii puna la adapost cu averile, proprietatile, mostenirile etc. Casatoria nu este un drept. Iubirea, da, este un drept, dar nu-i impiedica nimeni sa iubeasca pe cine vor. Pentru ca legalizarea anormalului ar aduce in secunda a doua si dreptul la adoptie, va intreb acum un lucru esential: DREPTUL COPILULUI abuzat, deturnat de la o viața normala, unde este?

+7 (29 voturi)
VERTY VERTY
5.10.2018, 18:44:58

...pentru ca un copil adoptat de doi barbati, de exemplu, devine un copil abuzat. I se fura dreptul la o viata NORMALA.

+5 (27 voturi)
_wakki m
5.10.2018, 19:05:11

de copii duși la cerșit de familii tradiționale când vă ocupați ? dar de autostrăzi când vă ocupați ? dar de inflație când vă ocupați ? dar de starea sistemului sanitar când vă ocupați ?

-7 (27 voturi)
sestisotsestidesiat
5.10.2018, 19:07:48

Comentariu considerat abuziv.

sestisotsestidesiat
5.10.2018, 19:06:43

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (58)