Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce au respins senatorii legea împotriva autonomiei teritoriale

100
28 Feb 2015 20:04:28
Bogdan Diaconu
PSD şi PNL au dat undă verde mişcărilor separatiste pe baze etnice din România
PSD şi PNL au dat undă verde mişcărilor separatiste pe baze etnice din România

Cu un vot covârşitor, demn de o cauză mai bună, partidele parlamentare au respins la Senat legea mea împotriva autonomiei şi a oricărei forme de secesionism. Cum i-a convins UDMR pe senatorii români că nu e bine să interzicem autonomia separatistă în mod expres, având în vedere precedentul din Estul Ucrainei, pe care Ungaria, cu sprijinul tacit al Rusiei, îl poate replica oricând în Transilvania? Foarte simplu: prin şantaj.

PSD are nevoie de voturile UDMR ca să mai reziste la guvernare. PNL are nevoie de voturile UDMR ca să intre la guvernare. De unde un vot zdrobitor împotriva României (îl găsiţi AICI). Cu fundul lor autonomist între două luntre, UDMR a reuşit astfel ca, în contextul unei crize vecine cu România care a plecat de la un pretext etnic, să blocheze în Senatul României o lege (o găsiţi AICI) care punea capăt pentru totdeauna zbaterilor extremiste maghiare pentru separatism etnic, cu pedepsele de rigoare, desigur. 

Uite aşa stă clasa politică românească la mâna separatiştilor de la UDMR, comiţând, încă o dată, un act de trădare naţională, de data aceasta într-un context în care cedarea la şantajul politicii maghiare s-ar putea să ne coste scump!

Degeaba avem articolul întâi din Constituţie care prevede un stat unitar şi indivizibil dacă încălcarea acestui principiu nu aduce nicio penalizare. Doar sub actuala Constituţie şi-a pregătit UDMR proiectul legii autonomiei şi tot sub actuala Constituţie au loc marşuri de susţinere a separării zonei locuite majoritar de etnici maghiari! Aşa încât Constituţia nu încurcă UDMR şi celelalte partide maghiare în susţinerea autonomiei etnice, pentru că nu prevede sancţiuni, dar legea mea da. În plus, ideologii separatismului maghiar susţin că autonomia etnică nu încalcă unitatea statului român, şi cum parlamentarii de la PSD şi de la PNL sunt milogi la poarta voturilor UDMR, cine să contrazică o asemenea absurditate!

Bătălia pentru legea privind interzicerea autonomiei şi secesionismului nu s-a încheiat. Ea se va da la Camera Deputaţilor, dar având în vedere că PNL a invitat deja partidele la o nouă majoritate parlamentară, e clar că nici PSD, nici PNL nu vor îndrăzni să supere UDMR. Uite aşa stă clasa politică românească la mâna separatiştilor de la UDMR, comiţând, încă o dată, un act de trădare naţională, de data aceasta într-un context în care cedarea la şantajul politicii maghiare s-ar putea să ne coste scump!

Cât despre Iohannis, el nu vede nicio problemă în politica maghiară din Transilvania, aşa a declarat în Germania, motiv pentru care UDMR îşi poate vedea de jocurile sale periculoase în continuare, sub privirea încurajatoare a tandemului Orban - Putin. Mai rămâne o întrebare: în momentul în care mişcările separatiste vor lua amploare în Transilvania, cine va răspunde? Cumva partidele şantajabile care au susţinut UDMR în toţi aceşti ani şi au hrănit extremismul maghiar cu banii şi cu pârghiile statului român?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Utilizator Adevărul
28.02.2015, 20:51:34

Comentariu considerat abuziv.

Terzi Petre
28.02.2015, 21:01:18

Parlamentarii nu au dreptul moral de a amaneta independeta statului unitar, pentru interesele lor de putere ! Asta le interzice Constitutia ! Sa fim intelesi !

+12 (24 voturi)
Zsoldos Maria
28.02.2015, 22:13:03

Esti absolut penibil, ca de obicei.

-19 (35 voturi)
Popa Niculae
28.02.2015, 22:13:46

D-le Diaconu, sunt, cu totul, de acord cu ce spuneti. Nimic din ce au facut, pana acum, nu ne-a imbunatatit, material si moral, viata. E pepiniera marilor criminali. Dispretul meu fata de acesti indivizi e TOTAL. Sa mai observam ca DNA, si institutiile cu care colaboreaza, care, si asa, lucreaaza in campanii, inclusiv media, cand se schimba stapanirea, nu au adus in fata legii practic pe nimeni dintre sobolanii extremimului etnic.

+12 (24 voturi)
Jakab Mihai
28.02.2015, 22:18:04

Stimate domn.Nu stiu de ce va este frica de acest cuvint "autonomie" cind in tara asta nu traiesc mai multi maghiari de 1.500.000 de oameni cu copii cun tot. Asta va ingrijoreaza pe d-vstra cind romanii laolalta cu toate nationalitatile conlocuitoare au furat o tara intreaga? Va invit sa locuiti la mine gratis cit timp considerati necesar in or. Sf- Gheorghe .Covasna sa va treaca aceasta iluzie gresita privind anvergura politicii ungaro-mondiala

-12 (30 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările