Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce tace MAE în scandalul documentarului anti-românesc?

6
22 Feb 2015 16:44:57
Bogdan Diaconu
Imaginea de ţară pe care Channel 4 vrea să o lipească de România
Imaginea de ţară pe care Channel 4 vrea să o lipească de România

Ministerul Afacerilor Externe are datoria să reacţioneze ferm pentru oprirea documentarului anti-românesc difuzat de Channel 4 în Marea Britanie şi să solicite scuze oficiale. Channel 4 este un post de televiziune public, deţinut aşadar de Regatul Unit. Vă imaginaţi reacţia acestui stat dacă TVR ar difuza un documentar în care britanicii din România sunt acuzaţi în masă de alcoolism şi pedofilie din cauza unor cazuri izolate?


INTERPELARE ADRESATĂ: Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

DE CĂTRE: Bogdan Diaconu, deputat independent, preşedintele Partidului România Unită

OBIECTUL INTERPELARII:  Documentarul jignitor la adresa românilor difuzat de canalul de televiziune Channel 4 din Marea Britanie

Un documentar injurios la adresa românilor aflaţi în Marea Britanie, al cărui sumar a fost difuzat de postul de televiziune Channel 4, post deţinut de statul britanic, a stârnit deja protestele concetăţenilor noştri, fiind un afront grav adus imaginii noastre în lume. Am luat la cunoştinţă scrisoarea de protest transmisă de ambasadorul României la Londra producătorului emisiunii, dar acest demers este insuficient în faţa gravităţii actului de dezinformare pe care îl practică postul de televiziune amintit.

Vă rog să faceţi un exerciţiu de imaginaţie ce fel de note de protest aţi primi dacă un documentar de genul celui de la Channel 4 ar fi difuzat în România pe postul public de televiziune al statului român despre britanicii care ne vizitează, cu filmări despre cetăţenii petrecăreţi ai statului amintit care urlă alcoolizaţi pe străzile din Centrul Vechi din Bucureşti cu ocazia anumitor meciuri de fotbal sau despre cazurile concrete de britanici care au venit în România pentru a practica pedofilia, şi sunt destule, iar întregul popor al Marii Britanii ar fi identificat cu aceste persoane şi cu aceste comportamente!

În acest condiţii, vă solicit să vă implicaţi la cel mai înalt nivel în oprirea documentarului respectiv şi să demaraţi un protest oficial al statului român faţă de murdărirea publică a imaginii cetăţenilor români plecaţi din ţară, cu aceeaşi energie şi determinare cu care diplomaţia britanică ar reacţiona dacă TVR i-ar descrie pe britanicii care vin la noi în ţară drept beţivi şi pedofili doar pentru că există documentate unele cazuri de acest fel. Vă rog să faceţi un exerciţiu de imaginaţie ce fel de note de protest aţi primi dacă un documentar de genul celui de la Channel 4 ar fi difuzat în România pe postul public de televiziune al statului român despre britanicii care ne vizitează, cu filmări despre cetăţenii petrecăreţi ai statului amintit care urlă alcoolizaţi pe străzile din Centrul Vechi din Bucureşti cu ocazia anumitor meciuri de fotbal sau despre cazurile concrete de britanici care au venit în România pentru a practica pedofilia, şi sunt destule, iar întregul popor al Marii Britanii ar fi identificat cu aceste persoane şi cu aceste comportamente!

Vă solicit de aceea o reacţie fermă a statului român pentru oprirea documentarului  - menit să îi transforme pe cetăţenii români în ţinte ale dispreţului public - comparabilă cu reacţia oricărui stat occidental dacă cetăţenii săi ar fi jigniţi într-un mod similar. Numai atunci se va considera că România este un stat respectabil şi puternic despre cetăţenii căreia nu poţi să spui orice minciuni, fără consecinţe.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Nicholas Kazan
22.02.2015, 17:21:20

Ba din contră, lasă-i pe britanici să se facă de râs pentru că au produs și diseminat informații tendențioase, pentru că și-au manifestat xenofobia și prostul gust. Libertatea de expresie este cu două tăișuri. Pe de o parte se știe că imigranții români sunt angajați în proporție de 97% și contribuie anual la visteria Marii Britanii cu peste 2,6 miliarde de lire sterline - un scor deosebit de favorabil românilor. Pe de altă parte îl găsim pe un dement naționalist ca Nigel Farage al UKIP, care latră cât poate împotriva românilor - și se face de râs în fața majorități britanicilor. Încercând să ne discrediteze, britanicii se discreditează pe ei însăși, și efectele ne vor fi favorabile nouă.

+1 (1 vot)
Peter Molnos
22.02.2015, 21:26:55

Cu acesta fotografie britanicii nu pot dovedi nimic rau despre romani. Nu exista nici un indiciu clar ca a fost facuta in Romania. Aceasta cladire poate exista la fel de bine si in Suedia sau Germania sau China. Aceasta cladire din poza este o cladire de pirati doarece nu are nici un pavilon din care sa se cunoasca carui stat apartine. De aceea propun sa se legifereze ca toate cladirile din lume sa poarte steagul tarii respective de care apartine.

0 (2 voturi)
Sorin Malea
23.02.2015, 21:35:25

De ce trebuie să ne simțim lezați? Dacă aceste 3 episoade ar fi fost făcute de români pentru români, mă întreb cum am fi reacționat! De fapt, ce ne deranjează? Sunt diverse ipostaze despre români, indiferent de culoare, natura! Sărim de fund în sus și ne dam "je suis Charlie" dar nu suntem în stare să ne privim eu-ul în oglindă. Tot timpul judecăm efectul, niciodată cauza.

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
24.02.2015, 01:34:49

Comentariu considerat abuziv.

cioian ioian
26.02.2015, 07:10:23

Nu pot să spună nimic, motivul :sînt compllici la acest adevăr ,se arată la grija pe care statul romîn prin instituțiile sale se îngrijesc de starea acetor persoane ,ș,i cei mai important în aplicarea LEGILOR existente cu privire la comportamentul unor indivizi certați cu legea și cu normele de bun și comportament în societate.Bani primiți prin diferitele oprganizații de caritate s-au metamorfozat în vile și mașini ale exponenților politici și a reprezentanților acestora,dacă se vrea se află .Dar nu se vrea.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările