De ce trebuie să se teamă Viktor Orban şi Kelemen Hunor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
O prietenie care îl va costa pe Kelemen Hunor cariera politică
O prietenie care îl va costa pe Kelemen Hunor cariera politică

Viktor Orban şi marioneta sa Kelemen Hunor trebuie să se teamă de reacţia publică românească în faţa avansurilor revizionismului maghiar care au luat acum forma unui proiect de lege al autonomiei. Cele peste 44.000 de aprecieri ale manifestului „Ne-am săturat de Ungaria” pe Adevărul şi cele peste 400.000 de vizionări de pe contul meu de socializare sunt un indiciu al magnitudinii adversităţii româneşti la separatismul maghiar.

Deocamdată, politicienii maghiari din România şi dirijorul lor de la Budapesta stau liniştiţi pentru că reacţia este doar teoretică şi sufletească, deşi consistentă (manifestul poate fi citit AICI). Dar din acest creuzet al nemulţumirii faţă de o politică anti-românească aflată pe punctul de a-şi oficializa în Parlamentul României intenţia de distrugere a statului român se va naşte un tăvălug care va scoate efectiv UDMR de pe scena publică din România. Sper că Viktor Orban le-a pregătit liderilor UDMR nişte locuri călduţe în Ungaria, pentru că ceea ce vor provoca prin proiectul de lege al autonomiei teritoriale maghiare pe teritoriul românesc îi va transforma în nişte personaje nefrecventabile, la fel cum a păţit şi Laszlo Tokes. Şi cu Tokes defilau toţi mai demult, iar europarlamentarii PDL l-au susţinut la Bruxelles pentru o funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului European. Aţi văzut cum s-au lepădat toţi de el ulterior? Aşa va păţi şi UDMR, indiferent cu cine face alianţe sau ce voturi promite. Din scandalul pe care îl va crea cu proiectul de lege al autonomiei, care reprezintă o formă a separatismului maghiar inspirată din cel rusesc, va rezulta un singur lucru: lepădarea de politica maghiară ca formă absolută a răului. Interpretare care se va dovedi corectă.

Aşa încât Viktor Orban şi Kelemen Hunor au de ce se teme: reacţia majorităţii românilor la pretenţia politicii maghiare de a controla Transilvania şi de a-şi tăia nişte felii din teritoriul naţional va răsturna tot ce şi-au plănuit şi va duce la recuperarea tuturor retrocedărilor false, tuturor şcolilor furate românilor, tuturor pădurile cedate arbitrar urmaşilor de grofi şi de miniştri horthyşti (cu excepţia celor tăiate deja). Şi să nu spere Orban că Uniunea Europeană îi va mai sări în ajutor. Pe plan extern, nimeni nu va mai dori să ajute o Ungarie care s-a închinat Rusiei, după cum nimeni nu îi va plânge de milă UDMR-ului care se joacă de-a secesionismul etnic de tip moscovit într-un stat membru UE şi NATO.

Îi sfătuiesc pe liderii UDMR să-şi negocieze bine fotoliile din Ungaria înainte de a lansa proiectul de lege separatist, pentru că în România nu va mai fi loc pentru cozile de topor al Ungariei, adică ale Rusiei. Sute de mii de români le-au transmis deja mesajul că s-au săturat de Ungaria, de invenţia Ţinutului Secuiesc, de UDMR şi de toate mişcările separatiste maghiare. Eu îi sfătuiesc pe politicienii maghiari să ia acest mesaj în serios. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite