Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce trebuie să se teamă Viktor Orban şi Kelemen Hunor

41
14 Aug 2014 11:33:06
Bogdan Diaconu
O prietenie care îl va costa pe Kelemen Hunor cariera politică
O prietenie care îl va costa pe Kelemen Hunor cariera politică

Viktor Orban şi marioneta sa Kelemen Hunor trebuie să se teamă de reacţia publică românească în faţa avansurilor revizionismului maghiar care au luat acum forma unui proiect de lege al autonomiei. Cele peste 44.000 de aprecieri ale manifestului „Ne-am săturat de Ungaria” pe Adevărul şi cele peste 400.000 de vizionări de pe contul meu de socializare sunt un indiciu al magnitudinii adversităţii româneşti la separatismul maghiar.

Deocamdată, politicienii maghiari din România şi dirijorul lor de la Budapesta stau liniştiţi pentru că reacţia este doar teoretică şi sufletească, deşi consistentă (manifestul poate fi citit AICI). Dar din acest creuzet al nemulţumirii faţă de o politică anti-românească aflată pe punctul de a-şi oficializa în Parlamentul României intenţia de distrugere a statului român se va naşte un tăvălug care va scoate efectiv UDMR de pe scena publică din România. Sper că Viktor Orban le-a pregătit liderilor UDMR nişte locuri călduţe în Ungaria, pentru că ceea ce vor provoca prin proiectul de lege al autonomiei teritoriale maghiare pe teritoriul românesc îi va transforma în nişte personaje nefrecventabile, la fel cum a păţit şi Laszlo Tokes. Şi cu Tokes defilau toţi mai demult, iar europarlamentarii PDL l-au susţinut la Bruxelles pentru o funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului European. Aţi văzut cum s-au lepădat toţi de el ulterior? Aşa va păţi şi UDMR, indiferent cu cine face alianţe sau ce voturi promite. Din scandalul pe care îl va crea cu proiectul de lege al autonomiei, care reprezintă o formă a separatismului maghiar inspirată din cel rusesc, va rezulta un singur lucru: lepădarea de politica maghiară ca formă absolută a răului. Interpretare care se va dovedi corectă.

Aşa încât Viktor Orban şi Kelemen Hunor au de ce se teme: reacţia majorităţii românilor la pretenţia politicii maghiare de a controla Transilvania şi de a-şi tăia nişte felii din teritoriul naţional va răsturna tot ce şi-au plănuit şi va duce la recuperarea tuturor retrocedărilor false, tuturor şcolilor furate românilor, tuturor pădurile cedate arbitrar urmaşilor de grofi şi de miniştri horthyşti (cu excepţia celor tăiate deja). Şi să nu spere Orban că Uniunea Europeană îi va mai sări în ajutor. Pe plan extern, nimeni nu va mai dori să ajute o Ungarie care s-a închinat Rusiei, după cum nimeni nu îi va plânge de milă UDMR-ului care se joacă de-a secesionismul etnic de tip moscovit într-un stat membru UE şi NATO.

Îi sfătuiesc pe liderii UDMR să-şi negocieze bine fotoliile din Ungaria înainte de a lansa proiectul de lege separatist, pentru că în România nu va mai fi loc pentru cozile de topor al Ungariei, adică ale Rusiei. Sute de mii de români le-au transmis deja mesajul că s-au săturat de Ungaria, de invenţia Ţinutului Secuiesc, de UDMR şi de toate mişcările separatiste maghiare. Eu îi sfătuiesc pe politicienii maghiari să ia acest mesaj în serios. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Vanatorul/d.c.
14.08.2014, 13:49:43

"De ce trebuie să se teamă Viktor Orban şi Kelemen Hunor".. Domnu' Diaconu, astia doi ar trebui sa se teama de ceea ce ar trebui sa te temi si dumneata.. Adica, ca nu-i prea mai baga nimeni in seama si nu-i prea mai ia nimeni in serios.. Si cand spun "nimeni", e evident ca ma refer la cei cu capul pe umar si cu mintea la purtator..!

0 (12 voturi)
Vanatorul/d.c.
14.08.2014, 14:02:00

Si vedeti dom' Diaconu, ca iar ai ..sfeclit-o cu limba romana ("recuperarea tuturor retrocedările false")..La noi, populimea forumista, mai treaca-mearga. Ca postam comentariile din viteza si fara sa ne batem capul ca vreun..alegator ne "taxeaza" greselile si agramatismul, la urne. Da' la dvs., care sunteti ditamai alesul poporului, un pic mai multa de atentie ar fi mai mult decat necesara..Nu de alta, da' sa nu zica gurile rele " iaca na, uite cine face si voteaza legi in tara asta..!"

+2 (10 voturi)
Utilizator Adevărul
14.08.2014, 14:15:38

Comentariu considerat abuziv.

Zsoldos Maria
14.08.2014, 14:30:39

Cea mai mare problema a lui Bogdanel e ca oricand se strofoaca, nimeni nu-l ia in serios. Gata Bogdanel, bea lapticul si la culcare!

+3 (15 voturi)
Handicapat Mental
14.08.2014, 15:29:21

D-le Bogdan tineti steagul sus si continuati sa ne informati despre actiunile revizioniste ale UDMR in cardasie cu sarperle cu ochelari,( ca sa nu acuz tot PSD-ul) pt ca sunt sigur ca in PSD sunt si patrioti adevarati. Toata ceasta ;indrazneala; a UDMR-lui decurge din slabiciunea lui Ponta si setea acestuia pt voturi. E in stare sa-si vanda raomanii din cele trei judete ca sa scape de lege. Le face pe plac revizionistilor fara nici o conditionare http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-primit-in-harghita-cu-imnul-ungariei-sigur-ca-vom-fi-criticati-1314594 si http://epochtimes-romania.com/news/prefectul-de-harghita-demis-dupa-ce-a-atacat-in-instanta-hotarari-vizand-autonomia-tinutului-secuiesc---221468 Singurul garant al unitatii Romaniei care si-a exprimat clar pozitia fata de ; autonomie; e d-l Iohanis! Iohanis Intrebat daca garanteaza faptul ca in cazul in care va ajunge presedinte nu va sustine autonomia Tinutului Secuiesc, Iohannis a raspuns: "Sigur, v-am spus ca eu nu sunt adeptul acestei solutii. Nu se va intampla". Asteptam ca si alti candidati sa se dezica de revizionistii condusi de Budapesta!

-4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (41)

Modifică Setările