Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce Victor Ponta nu trebuie să demisioneze. Deocamdată

90
17 Nov 2014 00:00:53
Iulia Marin
Victor Ponta FOTO David Muntean
Victor Ponta FOTO David Muntean

Oricare ar fi rezultatul final anunţat de BEC, Victor Ponta nu trebuie să demisioneze încă din funcţia de prim-ministru al acestei ţări, aşa cum mulţi i-o cer acum, dintr-un motiv destul de simplu.

În situaţia în care, aşa cum arată primele date, Klaus Iohannis câştigă alegerile, asta nu trebuie să ducă la demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier. A fost, după cum vor spune probabil analiştii, un vot negativ, în mod clar, unul care a transmis un mesaj puternic împotriva unui întreg sistem. Un vot, poate, din teamă.

Dar de ce nu trebuie să demisioneze Victor Ponta?

E simplu. Nu avem o lege a bugetului pentru anul 2015. Iar actualul premier, responsabil pentru elaborarea sa până la data de 15 noiembrie, trebuie să îşi asume răspunderea pentru cheltuielile Guvernului în acest tulburat an electoral. Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, are de dat o serie de explicaţii. Premierul, la fel. Şi ar trebui să fim dornici să le auzim. În caz contrar, oricine va veni, ar deconta problemele bugetului pentru anul 2015. 

Iar dacă datele INS, care arată creştere economică, nu s-au bazat prea mult pe "economia neagră", având în vedere că, mai nou, se ia şi asta în calcul, Victor Ponta are dreptul să fie cel care anunţă un buget croit pe măsură. Altminteri, vom avea din nou situaţia în care, când va fi trecut destul timp până ca oamenii să uite de votul din diaspora, de bugetul secătuit, de pomenile electorale, de atacurile mizerabile de campanie, oamenii se vor uita din nou către cel care le oferă, aparent, o mână întinsă. Altfel spus, după o campanie care ne-a costat scump, Guvernul ar putea fi singurul care scapă ieftin. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

90 Comentarii

Vanatorul/d.c.
17.11.2014, 00:29:17

Ierati-ma doamna (domnisoara) Iulia Marin, de data asta nu sunt de acord cu dvs..! Victor Ponta trebuie fortat sa demisioneze..IMEDIAT. La fel si Parlamentul..! Alegeri anticipate pentru un paralament nou, unicameral, cu 300 de adormiti, necertati cu legea..! Orice zi care trece cu toti astia inca in functie, e o pierdere mult mai mare,,! Statul poate functiona si pe bugetul vechi, pana la aprobarea unuia nou..! Nu trebuie lasati sa-si ..revina, pentru o lua iar de la capat cu minicuni si manipulari..!

+23 (41 voturi)
Vanatorul/d.c.
17.11.2014, 00:34:47

Si ierati-ma daca par..vehement. Nu paote fi vorba de asa ceva(toata ziua de azi am fost "sloi" si cu atentia la maxim.) Incercam doar sa fiu cat mai succint in mesaj..

+12 (24 voturi)
ZeroAbsolut
17.11.2014, 00:39:36

Vanatorule, orice alegeri anticipate s-ar face pe legea veche. Iar Pontanocchio si clica lui trebuie sa-si inghita veninul pana la capat. Poporului majoritar i-ar prinde bine o cura de cucuta servita chiar de socialisti. Poate asa se lecuieste de pomeni. Oricum, numitul victor-viorel ponta nu va pleca decat fortat: fie de strada, fie de partid/parlament. Iar in strada au fost deja anul trecut zeci si zeci de mii de cetateni romani care i-au cerut demisia; si nu a plecat; deci e nevoie de mult mai multi. Mai ramane solutia partid/parlament: mult mai probabila si mult mai dureroasa pentru orgoliul nemasurat al exponentului nesimtirii, micul furtilescu CtrlV Pontanocchio.

+13 (23 voturi)
Vanatorul/d.c.
17.11.2014, 00:44:59

ZeroAbsolut . exista deja baza juridica, pentru ca exista un referendum validat, referitor la parlamentul unicameral, cu 300 de..adormiti. In mod firesc legea ar trebui sa fie doar o..fomalitate pentru actualul palament, fortat..de presiunea opiniei publice..!

+12 (20 voturi)
mitrut
17.11.2014, 00:33:42

Acum dupa ce au aruncat banii pe campania mafiotului ar trebui fortati sa guverneze si sa aplice tot ce au promis! Si daca nu pot, sa plece din tara si sa nu mai auzim de ei!

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (90)

Modifică Setările