De unde vin banii pentru achiziţionarea avioanelor F-16

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a hotărât, miercuri, ca Autoritatea Naţională pentru Administare şi  Reglementare în Comunicaţii să contribuie la achiziţia celor 12 avioane vechi F-16 de la statul portughez, cu suma de 97 de milioane de euro.


„Guvernul a adoptat această hotărâre prin care se creează cadrul pentru asigurarea fondurilor necesare demarării procesului de achiziţie a 12 avioane multirol pentru forţele aeriene. Din suma încasată prin eliberarea benzilor de frecvenţe radio menţionate, ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) va vira suma de 97 milioane euro către o poziţie distinctă de venituri ale bugetului de stat. Restul fondurilor pentru derularea programului vor proveni din venituri proprii ale MApN şi din alocări suplimentare ale bugetului de stat“, informează Executivul.

Modalitatea de finanţare a primelor plăţi destinate achiziţionării avioanelor multirol a fost stabilită prin ordonanţă de urgenţă, care a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a adoptat un memorandum, care stabilea suma afrentă cumpărării de avioane la valoarea de 628 de milioane de euro, pentru perioada 2013-2017.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite