Decanul Baroului Bucureşti, cel care i-ar putea retrage calitatea de avocat premierului Ponta, s-a înscris în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decanul Baroului Bucureşti, Ion Ilie-Iordăchescu, s-a înscris joi în Partidul Naţional Liberal Filiala Sector 5, a anunţat preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

„Îi mulţumesc domnului Iordăchescu pentru opţiunea sa politică şi mă bucur că a decis să facă acest pas, alăturându-se familiei liberale. Profesia de avocat este prin definiţie una liberală, iar apropierea de PNL vine firesc în condiţiile în care domnul decan se regăseşte în valorile pe care le promovează şi susţine Partidul Naţional Liberal. Adeziunea domnului Iordăchescu, un distins profesionist în domeniul juridic, reprezintă un real câştig pentru Partidul Naţional Liberal şi deopotrivă un semnal care arată deschiderea partidului către oameni valoroşi, cu experienţă, aşa cum mi-am asumat încă de la preluarea mandatului de preşedinte al PNL“, a arătat Gorghiu, într-un comunicat de presă.

În cazul în care Universitatea din Bucureşti va decide retragerea titlului de doctor al premierului Victor Ponta, Baroul Bucureşti va lua în discuţie retragerea calităţii de avocat a liderului PSD.

Recent, europarlamentarul Monica Macovei a cerut retragerea calităţii de avocat a premierului, întrucât acesta a intrat în Barou în baza titlului de doctor, şi nu în urma unui examen.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la finalul anului trecut, că renunţă la titlul de doctor. Ulterior, Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă prin care a acordat, oricărui deţinător de titlu ştiinţific, posibilitatea de a renunţa la titlul academic fără ca temeiul legal invocat să fie faptul că a plagiat.

Citeşte şi:

Baroul Bucureşti: Victor Ponta a devenit avocat pe baza titlului de doctor. Ce riscă premierul dacă renunţă la doctorat

Baroul Bucureşti a confirmat, pentru ziarul România Liberă, că premierul Victor Ponta a devenit avocat pe baza titlului de doctor, acordat de Universitatea Bucureşti în anul 2003. În aceste condiţii, persoanele reprezentate de Ponta în procese i-ar putea cere acestuia compensaţii financiare, dacă se vor considera prejudiciate. De asemenea, Baroul va decide dacă Ponta va mai putea profesa ca avocat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite