Politică

articolul anterior articolul urmator

De ce tac parlamentarii de Olt

28
7 Aug 2019 10:16:37
Daniel Gorgonaru
Parlamentarii de Olt FOTO ziare.com
Parlamentarii de Olt FOTO ziare.com

Tragedia de la Caracal a scos încă o dată la suprafaţă mizeria în care s-a adâncit o ţară. O ţară împărţită între politicieni-interlopi-oameni ai legii şi simplii cetăţeni. O ţară unde a avea dreptate devine lipsit de relevanţă dacă nu ai şi pile, dacă nu ai şi legăturile necesare pentru a-ţi susţine punctul de vedere.

Este locul unde s-a născut vorba „Mori cu dreptatea în braţe“. Caracalul nu este o excepţie, Alexandra putea să fie de la Mizil, Focşani, Tecuci, Alexandria sau Turda, oriunde izbucnea acest scandal am fi primit aceeaşi poză în care nesimţirea, indolenţa şi răutatea promovate de tripleta politician-interlop-om al legii sunt dominante.

Expuşi de drama Alexandrei şi a Luizei, oamenii legii din Olt (poliţişti şi procurori) au fost demascaţi public: sunt găunoşi, incompetenţi, răuvoitori. Vizaţi de dezvăluirile presei, interlopii, mascaţi în oameni de afaceri (în fapt nişte cămătari ordinari şi complici la alte fărădelegi), aruncă cu rahat în poliţişti şi procurori, însă au grijă să-i ferească de ploaia de mizerie pe politicieni. La fel fac şi oamenii legii (poliţişti şi procurori), răspund interlopilor, dar îi scutesc pe politicieni de vreun eventual deranj. De ce? Simplu.

După toată zarva asta, după ce scandalul crimelor de la Caracal va trece, politicienii sunt cei care îi vor recompensa: poliţiştii şi procurorii demişi acum vor fi gratulaţi cu alte funcţii pentru tăcerea lor, iar interlopii vor primi afaceri dedicate cu diferite autorităţi ale statului. În această frăţie a muţilor, politicienii sunt cei care câştigă.

Cei nouă parlamentari de Olt, Renică Diaconescu (senator PSD), Siminica Mirea (senator PSD), Paul Stănescu (senator PSD), Dan Ciocan (deputat PSD), Florin Iordache (deputat PSD), Marius Ionel Iancu (deputat PSD), Alexandru Stănescu (fratele lui Paul Stănescu, deputat PSD), Mihai Niţa (deputat ALDE) şi Gigel Ştirbu (deputat PNL) au tăcut mâlc în scandalul care a zdruncinat judeţul lor. S–au dat la fund. Nu au deschis gura, ştiu ei de ce. În fond, toată încrengătura nenorocită care a dus la pierderea vieţii unor fete nevinovate este, în mare parte, şi opera lor. Însă, când lucrurile vor fi uitate, au deja stabilite recompensele pentru ciracii lor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Ion Tamis
7.08.2019, 11:55:47

Sunt inclinat, tot mai mult, sa cred, ca mobilizarea persistenta, multilateral televizata, vecina cu isteria, a unchiului Cumpanasu, sub paravanul credibil al indignarii justificate fata de crimele comise de violatorul si ucigasul compulsiv din Caracal, indreptata practic exclusiv impotriva politistilor si procurorilor incompetenti si/sau corupti, ar avea ca scop mascat abaterea atentiei publicului mare, usor de manipulat, de la adevaratii inspiratori si organizatori ai "victoriilor" inregistrate de interlopi in judetele Olt, Dolj, Teleorman etc, in care predomina senatorii si deputatii psd. Perceptia mea este ca domnul Cumpanasu s-a ferit mereu cu mare grija sa exprime vreo suspiciune, cu atat mai putin acuzatii, fata de rolurile nefaste jucate in Caracal, dar si in parlament, in favoarea infractorilor, de catre deputatii Iordache, Ciocan, Stanescu etc.

+7 (13 voturi)
gigione deladolj
7.08.2019, 12:05:48

mda, acu nici el nu poate acuza ţintit, fiindcă n are dovezi. Aşa, îi bagă pe toti în aceeaşi oală, ceea ce e iar f rău, e ca la medici, dacă unu cere în spital, atunci lumea îi înjură pe toţi. Oricum, pesedeul trebuie să dispară, iar dăncila va avea grijă de asta. Mai rău e că vor fi votaţi nenorociţii ăia de neomarxişti de la usr, altă belea gravă. De asemenea, de iohănică trebuie scăpat oricine ar intra in turu 2!

-11 (13 voturi)
marius cristian
7.08.2019, 12:27:33

mda nimic de zis asa o fi , dar ma intreb daca din opt parlamentari nu ar fi fost sapte de la PSD acest articol ar mai fi vazut lumina zilei ?!?

-6 (10 voturi)
M Costi
7.08.2019, 12:54:33

@Daniel Gorgonaru - Felicitari , v-ati inscris cu succes pe (lunga ) lista a politicienilor si jurnalistilor care au incercat sa traga ceva profit politic din drama unei tinere ! Sigur , daca politicienii ( pesedisti , care altii ? ) din Olt tac mâlc , intrebarea este " De ce tac ?, de ce nu ies la lupta ? Care lupta ? Cu Romania , cu Justitia corupta , cu Politia incompetenta etc. etc. ) Asa cum a iesit idolu' K. W. Iohannis , care a acuzat "pe-se-de-ul" de a fi autorul moral ! Si a cerut "resetarea " Romaniei. Insa , daca respectivii parlamentari ar fi avut ...diaree verbala si si-ar fi dat cu parerea despre ancheta desfasurata de DIICOT , ce buni erau de ...desfiintat : " Uite , domle' , copii nostri mor si parlamentarii isi fac camanie electorala , niste nesimtiti ..." ! " Nu lasa Justitia sa-si faca ancheta , incearca sa influenteze cercetarile...!" Orice ar face , n-ar fi bine , c-asa-i politica , o curvasareala , practicata de ipocriti .... !

-13 (17 voturi)
Olteanul.com
7.08.2019, 13:04:38

Parlamentarii de Olt. In special pesedistii, se tem sa nu fie scosi de pe statul de plata. Al interlopilor.

+7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (28)