Politică

articolul anterior articolul urmator

Decizie a Guvernului Dăncilă: UAT-urile pot contracta împrumuturi de până la 500 de milioane de lei din venituri din privatizare

0
2 Mar 2018 12:30:38
Autor: Radu Eremia
Viorica Dăncilă. FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă. FOTO gov.ro

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă prin care unităţile administrativ-teritoriale pot să solicite, în perioada 2018-2019, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 500 de milioane de lei, cu tragerea împrumutului integral autorizat în anul 2019.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind noi măsuri bugetare pentru autorităţile publice locale. Cu acest act normativ, practic, se instituie posibilitatea ca unităţile administrativ-teritoriale să solicite, în perioada 2018-2019, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, aflate şi înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 500 de milioane de lei, cu tragerea împrumutului integral autorizat în anul 2019. Aceste sume vor fi utilizate exclusiv pentru finanţarea proiectelor necesare asigurării pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate ", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.
 
El a precizat că pachetul minim de servicii publice presupune realizarea unor investiţii în următoarele domenii: sănătate, educaţie, apă-canalizare, energie electrică, energie termică, iluminat public, infrastructură de transport, salubrizare, cultură, sport şi tineret şi locuinţe.
 
"Totodată, a spus Barbu, autorităţile administraţiei publice locale vor putea ca în anul 2018 să utilizeze excedentul bugetului local pentru a finanţa şi cheltuielile cu personalul, corecţiile financiare aferente proiectelor, sentinţele civile definitive, precum şi rambursarea împrumuturilor contractate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările