Politică

articolul anterior articolul urmator

Dedicaţie de la Ponta: "Îl scoatem!"

43
4 Dec 2012 13:26:53
Grigore Cartianu

Ticluieşte Victor Ponta "evadarea" lui Adrian Năstase de la Jilava? Nici vorbă: guralivul prim-ministru a căzut încă o dată în capcana propriei limbariţe.

„Gura bate fundul”, zice un vechi proverb românesc. „Gura bate fundul”, ne reamintea astă-vară şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, speriat de ravagiile economico-financiare produse de asaltul sălbatic al USL asupra statului român şi de declaraţiile primitive la adresa liderilor occidentali.


Joi, 29 noiembrie, Victor Ponta ne-a mai demonstrat încă o dată că gura bate fundul. Aflat într-o vizită electorală în judeţul Brăila, şeful Guvernului a făcut o declaraţie uluitoare despre viitorul lui Adrian Năstase. O femeie din mulţime i-a spus: “Să-l scoateţi pe domnul Năstase de acolo!”, adică din puşcărie, iar Ponta a replicat: “Îl scoatem!”.


Declaraţia este de-a dreptul uluitoare. Cum să spună un politician despre un condamnat că-l scoate din închisoare? De când politicienii, fie ei şi prim-miniştri sau şefi de partid, au puterea de a scoate infractori din puşcărie? Parcă de treaba asta se ocupa Justiţia… Scuze, există şi două variante legale prin care politicienii pot elibera deţinuţi înainte de ispăşirea pedepsei: legile de graţiere colectivă (emise de Parlament) şi decretele de graţiere individuală (semnate de preşedintele ţării). Poate pe unul dintre aceste canale să acţioneze Ponta şi ai lui, dar câtă vreme la Palatul Cotroceni sălăşluieşte dictatorul cel rău şi fără de suflet


Vineri, la o zi după declaraţia halucinantă de la Brăila, Victor Ponta s-a deplasat la Arad, în celălalt capăt al ţării. Solicitat să explice cum îl va scoate el pe Năstase de la Jilava, premierul a dat din colţ în colţ: “Mergeam pe stradă şi o admiratoare a domnului Năstase a zis «Să nu uitaţi să-l eliberaţi!». Am zis că sigur, sper să nu-l ţină în închisoare toată viaţa pe Adrian Năstase de dragul lui Băsescu. Din câte ştiu, în februarie are dreptul legal să fie eliberat (...) Toţi jurnaliştii lui Băsescu care îşi închipuiau că mâine seară, îmbrăcat cu o cagulă, atac închisoarea unde e domnul Năstase trebuie să se ducă să păzească închisoarea”.


Ha, ha, ha! Ce glumă de doi lei, făcută de un prim-ministru de doi bani… În fond, cine l-a pus să răspundă atât de neinspirat femeii de la Brăila? Dacă tăcea, filosof rămânea. Dar iresponsabilul vesel are limbariţă, el trebuie să turuie încontinuu, despre orice şi despre nimic. În cazul Năstase, nici măcar nu-l bănuiesc pe Ponta că ticluieşte eliberarea mentorului său politic. Pur şi simplu, a picat în capcana propriei pălăvrăgeli. Gura bate fundul.


Asta nu înseamnă că gândirea lui Ponta nu rămâne una profund viciată. Recent, la Antena 3, premierul a făcut o analiză de-a dreptul bolnavă a cazului Năstase. “Am citit motivarea condamnării şi am constatat că nu e vorba de probe aici. Dacă e vorba de exemple pe care trebuie să le dăm societăţii, păi, în acest moment - facem sondaje de opinie cu toţii -, cei mai corupţi oameni din România sunt Traian Băsescu, Adriean Videanu, Dan Diaconescu. Pe ei de ce nu-i dăm de exemplu, pe ei trei? 80% dintre români îi consideră pe toţi trei nişte infractori, nişte corupţi şi nişte oameni care s-au îmbogăţit, de la Rolls Royce-uri, iahturi şi toate celelalte, pe banii noştri. Nu ar trebui mâine să-i condamne, exact pe hotărârea lui Adrian Năstase, pe toţi trei ? Nu trebuie să dăm un exemplu dacă 80% dintre români îi consideră pe aceşti trei indivizi cei mai mari corupţi ai ţării ? Hai să-i condamnăm mâine atunci, că avem o hotărâre în acest sens”.

Infect mod de a raţiona! Şi asta vine de la un fost procuror, nu de la Gigi Becali sau de la Sile Cămătaru. Eu ştiam că procurorii se străduiesc să-i înfunde pe infractori, nu să-i apere ori să-i elibereze.


Dar, vorba unui cititor: “Când faci astfel de declaraţii electorale, ar trebui să-ţi dai demisia din postul de prim-ministru ca să poţi protesta la poarta penitenciarului”. Depinde de care parte a porţii, aş adăuga eu…

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

Stefan Urziceanu
4.12.2012, 13:41:11

Din curtea penitenciarului ar fi cel mai bine pentru noi toti...

+2 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
4.12.2012, 16:50:20

IN ATENTIA CONDUCERII REDACTIEI !! Impreuna cu noi si DATORITA noua cititorilor si forumistilor fideli ziarului Adevarul,site-ul in forma veche ajunsese o adevarata platforma a democratiei si libertatii de exprimare a opiniilor.E si meritul colectivului redactional dar si al acestor oameni simpli care zi de zi va sustin ratingul prin interventiile lor,fie comentarii, fie replici.Indiferent de convingerile politice exprimate de fiecare, aveti obligatia morala sa mentineti aceeasi linie redactionala si sa le facilitati accesul,pentru a mentine site-ul la vechiul nivel de popularitate.Si nu uitati " Voi lupta pana la ultima picatura de sange,pentru ca tu sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine".

+5 (7 voturi)
Raluca Sălcudean
4.12.2012, 17:11:40

Si in vechiul site se moderau comentarii, doar ca nu erau oameni care sa se ocupe constant de asta. Asa ca scapau aceste "libertati de exprimare" de care ne spui. Incercam sa mentinem un spatiu de discutii civilizat si inteligent. Cele mai bune comentarii vor fi scoase în evidenta mereu. Multumim pentru feedbackul tau.

+5 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
4.12.2012, 16:41:30

Halucinantul monument de pararanoia bolsevica Victor Ponta,care se afla deja in evidenta Organizatiei Mondiale a Sanatatii ca fiind unicul caz de mitomanie politica si cleotomanie intelectuala in fata caruia medicii psihiatri specialisti sunt gata sa-si dea foc la diplome, continua sa-si demonstreze propria imbecilitate progresiva cu un nou simptom, simptom cunoscut printre expertii in psihologie drept natangie caraghiosa.Una dintre declaratiile lui de ultima ora il va transforma cu singuranta in subiect de studiu pentru oricare dintre clinicile de specialitate dedicate tratarii pesedismului in forma degenerata si progresiva: „Daca stam în blocaj, solutia finala este asta: presedintele se suspenda, presedintele Senatului (Crin Antonescu n.r.) devine presedinte si numeste primul ministru”.Si cu asta basta! Ce atata Constitutie care limiteaza atributiile unui presedinte interimar? Ce daca nenorocita asta de Constitutie care-i sta lui in gat ca niste amigdalite erotizate de virilitatea penala a lui Voiculescu,Constitutia asta prapadita stabileste clar ca numai presedintele ALES (T.Basescu) desemneaza prim-ministrul si ca unui eventual INTERIMAR si insomniac(C.Antonescu) i se permite printre altele, numiri in functii publice in care cea mai inalta treapta e cea de ambasador?Doar daca in nesuferita de Constitutie ar scrie negru pe alb ca presedintele INTERIMAR ar avea printre atributii si desemnarea prim-ministrului,uslasii nostri si-ar putea continua politicul lor delirum tremens in vederea amnistierii si gratierii tuturor nelegiuitilor care se acund acum in spatele imunitatii parlamentare cu binecuvantarea celei mai mari organizatii infractionale din toata istoria noastra,nimeni alta decat antinationala si antieuropeana mafie politico-financiara,USL.Practic,intreaga activitate,faptele si intentiile tuturor acestor acestor tradatori de neam si tara,nu ne mai lasa decat o singura optiune rationala de vot,iar acesta este ARD-ul. Vom da ARD-ului voturile noastre fara ca acest lucru sa fie considerat un cec in alb.Pentru ca e evident ca le vom cere sa ia toate masurile ce se impun pentru ca grozaviile si rusinea adusa pe capul nostru de catre USL,sa nu se mai repete niciodata iar nelegiuitii sa plateasca pentru faradelegile lor.Pana atunci insa,vom fi langa presedintele ALES al tarii si-l vom sustine in lupta lui dedicata recastigarii demnitatii noastre de stat european si promovarii intereselor nationale.

+3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
4.12.2012, 17:32:01

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (43)

Modifică Setările