Politică

articolul anterior articolul urmator

Demisia şi fuga

7
1 Aug 2019 08:57:51
Mircea Morariu

Un ins pe nume Nicolae Moga a fost numit prin decret prezidenţial ministru de Interne. Respectivul venea de la Constanţa. A fost şi este binecunoscut nu doar în urbe, nu doar în judeţ drept un apropiat al binomului penal Radu Mazăre-Nicuşor Constantinescu. Are ceea ce se cheamă o biografie încărcată. Este, cum se spune, „un om controversat“.

Din câte se pare, mai sus-numitul Moga a trecut fără probleme, cu arme şi bagaje, în serviciul actualului baron local pe nume Felix Stroe. Al cărui cuvânt contează atât pentru CExN al PSD cât şi pentru Viorica Dăncilă. Nu de alta dar doamna 3 în1, adică şi premier, şi preşedinte al partidului, şi prezidenţiabil, are nevoie de sprijinul organizaţiilor şi baronilor pesedişti din teritoriu, fie şi numai pentru a putea nutri iluzia că în noiembrie va ajunge în turul al doilea al Prezidenţialelor. Fiindcă altminteri a promis că demisionează şi asta ar însemna să se întoarcă spăşită la Videle. Poate chiar să stea la coadă, să se lupte pentru un loc de suplinitoare la liceul tehnologic de unde a fost luată şi făcută om politic, europarlamentar, preşedinte executiv al PSD şi premier de puşcăriaşul Liviu Nicolae Dragnea.

Preşedinte de partid s-a făcut d-na Dăncilă cu propriile forţe. Nici nu a fost prea greu. Nu a trebuit decât să lepede masca de „proasta lui Dragnea“ şi să se comporte, vorba lui Cristian Tudor Popescu, asemenea unei hiene.

Doamna Dăncilă dar şi CExN au trecut fără probleme peste trecutul murdar al d-lui Nicolae Moga, gândindu-se, probabil, că, în orice caz, respectivul nu ar putea nici măcar în cele mai negre coşmaruri să o egaleze la capitolul ticăloşie şi incompetenţă pe predecesoarea lui în funcţie, d-na Carmen Dan. Preşedintele Klaus Iohannis s-a gândit să mai dea o şansă PSD, poate şi să nu îşi strice concediul şi a semnat numirea ca ministru de Interne a d-lui Nicolae Moga la pachet cu numirile la fel de controversate a doamnei Ramona Mănescu la Externe şi a domnului Mihai Fifor ca vicepremier. Să se fi gândit oare dl. Iohannis că şi dacă ar respinge respectivele propuneri, oricum nu este nici o şansă să primească altele mai bune? Posibil. Coaliţia PSD-ALDE nu mai prea dispune de oameni cinstiţi, stăpâni pe vreo meserie, ci doar de hoţi, mincinoşi, ticăloşi, plagiatori.

Dl. Nicolae Moga nici măcar nu s-a gândit dacă este sau nu capabil să îndeplinească atribuţiile şi sarcinile presupuse de noua lui funcţie. A acceptat-o fiindcă aşa i-a cerut-o partidul. Iar prima lui măsură în noua lui calitate de ministru a fost aceea de a o numi în funcţia de şef de Cabinet pe o duduie pe nume Elena Voinea, odinioară aflată printre favoritele lui Radu Mazăre.

Numai că ce se vezi? A intervenit cumplita tragedie de la Caracal în a cărei derulare Poliţia Română a acumulat vini cumplite. Şerpăria de la nivelul MAI şi de la acela al Poliţiei, incompetenţa, promovarea pe pile, cunoştinţe, relaţii, pe slugărnicia dovedită faţă de d-na Carmen Dan, dar şi pe bază de buletin de Teleorman şi-au arătat toţi colţii. Dl. Moga a fost trimis de doamna Dăncilă la Caracal să rezolve urgent problema, să pună capăt scandalului care nu dă bine într-un an electoral. Dl. Moga a fost dus de nas, mai marii Poliţiei i-au pregătit un raport mustind de minciuni şi falsuri relevate de terifiantele înregistrări ale convorbirilor Alexandrei Măceşeanu cu aşa numiţii „profesionalişti“ (aşa îi numeşte doamna 3X!) din MAI şi din STS. A urmat o ceartă între Dăncilă şi Moga, aşa, ca la uşa cortului. A cortului PSD, fireşte. Doamna Dăncilă fiind speriată de perspectiva CSAT-ului, dar şi de aceea a iminenţei apropierii zilei de 10 august. De faptul că presiunea populaţiei va impune desecretizarea documentelor incriminatorii nu doar pentru lăsata la vatră şi deja atât de bolnăvioara doamnă Carmen Dan, ci şi pentru guvernul şi partidul pe care le conduce d-na Dăncilă. Şi unul, şi altul având sânge pe mâini. De aceeaşi perspectivă s-a speriat şi dl. Nicolae Moga. Care şi-a amintit proverbul cu fuga ruşinoasă însă sănătoasă şi şi-a scris în mare grabă demisia. Creând astfel o mare fisură în guvern. Şi punând în mare dificultate PSD. 

Doamna Dăncilă nu poate să fugă. Deocamdată. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

calin zita
1.08.2019, 09:17:22

Domnul Moga nu a fugit. Dl Moga sia dat seama ca postul ala necesita un om mai desteot ca el, unu ca domnul Dragnea.

-1 (1 vot)
calin zita
1.08.2019, 09:19:18

ps. pacat de doamna ministru Carmen Dan, dansa ar fi stiut sa rezolve tragica situatie de la Caracal

-1 (1 vot)
Mihai Giurgiuveanu
1.08.2019, 09:55:09

@Calin Zita Adica un si mai mare hoƫ, cu alte cuvinte:))

+1 (1 vot)
Vanatorul/d.c.
1.08.2019, 10:03:41

Da..! Ma distrez grozav citind presa zilele astea..!:) Deontologii celeilalte tabere fac spondiliza la tastatura garantandu-ne, asa cum o fac de vreo 2 ani, de 4 ori pe lună,ca tabara pesedista e aproape "moartă si îngropată în papusoi". În plus, au primit misiunea sa încălzească ciorba cu 10 august, sperand ca poate măcar anul asta sa reusească sa-l puna premier pe cocalarul albit, care isi vopseste părul mai des ca Dancila, Sica Mandolinu, cu ajutorul străzii, pentru ca la urne nu-i duce mintea s-o faca:)

-2 (4 voturi)
Mandy
1.08.2019, 11:04:17

* Ministrul de Interne Nicolae Moga - demisie dupa numai 6 zile de mandat * Directorul STS Ionel-Sorinel Vasilca - demisie (cu ifose, pentru nimic altceva decat pentru "prestigiul institutiei"..) * Chestorul Ioan Buda - demis de premierul Viorica Dancila * Seful IPJ Olt, Cristian Voiculescu - destituit de catre ministrul Moga * Adjunctul lui Voiculescu, Nicolae Alexe - demis * Nicolae Mirea, seful Politiei Caracal - demis. - Cine n-a fost nici demis si nici nu si-a prezentat demisia..?.... Procurorul care a oprit politistii sa actioneze, Cristian Ovidiu Popescu, #rezistentul semnatar al Scrisorii prin care mai multi procurori cereau desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, decorat In 2011 de Laura Kovesi, de Ziua Justitiei.. Mai mult, in urma controlului efectuat de către Serviciul de Îndrumare și Control din Parchetul General, (adică Serviciul unde lucrează doamna Kovesi), a fost intocmit un raport.. ... Comunicatul ulterior spune ca ”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce l-au identificat.” De intrat n-au intrat până la 6, de ce..? Daca procurorii dragutii care, conform raportului, la ora 3, spuneau ca "nu sunt indicii suficiente pentru o infracțiune flagrantă", nu le-au interzis..? Oriunde se afla Kovesi, acolo este vorba de partizanat, abuz, minciuna si.. "nema demisia"! Si pentru ca nu sunt in stare sa castige puterea prin alegeri democratice, mafia securisto-limberala viseaza s-o faca tot prin violente stradate si calcand pe cadavre.. PSD si PNL Aceeasi mizerie!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările