Democrat-liberalii se întâlnesc, sâmbătă, la Baia-Mare pentru a tranşa problemele din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevarul
FOTO Arhiva Adevarul

Colegiul Director al PDL se întruneşte sâmbătă, la Baia Mare, unde se va discuta, printre altele, despre strategia constituirii guvernului alternativă al PDL, precum şi criteriile pentru desemnarea candidaţilor la viitoarele alegeri europarlamentare.

Colegiul Director al PDL urmează să se întrunească sâmbătă, de la ora11.00, la Sala Millenium din Piaţa Libertăţii din Baia Mare, scrie Mediafax.

Pe ordinea de zi a reuniunii se află poziţia PDL referitoare la principalele teme politice, stadiul şi strategia constituirii Guvernului alternativă al PDL, criterii pentru desemnarea candidaţilor PDL la alegerile pentru Parlamentul European din 2014, informare privind stadiul alegerilor interne din PDL, precum şi teme diverse, informează PDL.

Vasile Blaga a precizat recent că guvernul alternativă al PDL va fi constituit în această toamnă şi că de pregătirea lui se ocupă prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu.

În privinţa alegerilor europarlamentare, Blaga a anunţat că lista candidaţilor va fi întocmită pe baza activităţii duse în partid. Monica Macovei a depus solicitarea de a candida pentru un nou mandat de europarlamentar.

Monica Macovei, prima şansă a dreptei

Dar, potrivit unor surse din partid, lista este în curs de definitivare, pe primele locuri aflându-se Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu. Un alt nume vehiculat pentru această listă este cel al Sulfinei Barbu.

Blaga a precizat, de asemenea, că la partid nu a fost înregistrată nicio cerere din partea europarlamentarului Elena Băsescu de a candida din partea PDL pentru un nou mandat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite