Departamentul de stat: SUA se alătură tuturor românilor în celebrarea acestei zile istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rex Tillerson Foto: EPA
Rex Tillerson Foto: EPA

Departamentul de Stat al SUA transmite, vineri, un mesaj în care felicită România, de Ziua Naţională, afirmând că Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul strategic şi pentru "cooperarea în împlinirea ţelurilor de prosperitate, securitate şi democraţie".

"Statele Unite se alătură tuturor românilor în celebrarea acestei zile istorice şi în reafirmarea libertăţilor democratice care au inspirat înfiinţarea naţiunilor noastre", se mai arată în mesajul semnat de secretarul de stat american Rex Tillerson.

"În numele Guvernului Statelor Unite ale Amerciii, felicit poporul român cu ocazia celei de-a 99-a aniversări a creării României moderne. Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul nostru strategic de 20 de ani şi pentru cooperarea României în împlinirea ţelurilor noastre de prosperitate, securitate şi democraţie. Salutăm extinderea relaţiilor comerciale bilaterale, care au stimulat creşterea economică şi legăturile noastre de afaceri. Statele Unite salută România ca pe un aliat dedicat în susţinerea securităţii regionale şi globale. Angajamentul României de a-şi îndeplini obligaţiile NATO şi de a continua să participe la eforturile internaţionale de pace şi stabilitate în Afganistan şi Irak este remarcabil", este mesajul semnat de secretarul de stat american Rex Tillerson şi postat vineri pe site-ul Departamentului de stat al SUA.

De asemenea, secretarul de stat american spune că "Statele Unite se alătură tuturor românilor în celebrarea acestei zile istorice şi în reafirmarea libertăţilor democratice care au inspirat înfiinţarea naţiunilor noastre".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite