Politică

articolul anterior articolul urmator

Deputat AUR cu declaraţia de avere goală: „Am trăit din banii părinţilor”

21
12 May 2021 15:40:56
Autor: Andreea Ghiorghe
Deputatul AUR Călin Balabaşciuc a afirmat că a trăit din banii părinţilor, motiv pentru care nu a trecut nimic în declaraţia de avere. FOTO: Facebook/ Călin- Constantin Balabaşciuc
Deputatul AUR Călin Balabaşciuc a afirmat că a trăit din banii părinţilor, motiv pentru care nu a trecut nimic în declaraţia de avere. FOTO: Facebook/ Călin- Constantin Balabaşciuc

Deputatul AUR Călin Balabaşciuc figurează pe site-ul Camerei Deputaţilor cu o declaraţie de avere goală. Inclusiv la capitolul venituri, deputatul nu a menţionat nimic. Întrebat de un reporter Digi24 din ce bani a trăit până acum, Balabaşciuc a afirmat că a primit bani de la părinţi, fără să spună concret ce sumă. Întrebat din ce bani şi-a făcut campanie electorală, el a refuzat să răspundă.

Deputatul Călin Balabaşciuc a depus la Camera Deputaţilor o declaraţie de avere goală. Chestionat de jurnaliştii de la Digi24 cu privire la această situaţie, parlamentarul a vrut să se sustragă iniţial, motivând că „are plen”.

La finalul plenului Camerei Deputaţilor, jurnaliştii au insistat asupra unei explicaţii din partea deputatului AUR. Întrebat cum de nu a completat nimic în declaraţia de avere, Balabaşciuc a răspuns, cu greu: „Nu am ce să declar în declaraţia de avere. Sunt un tânăr de 24 de ani şi nu am ce să declar”.

Reporter: Staţi puţin pe loc, să discutăm. Nu aţi avut niciun venit anul trecut?
Călin Balabaşciuc: Nu am avut.
Reporter: Şi din ce aţi trăit?
Călin Balabaşciuc: Din banii părinţilor.
Reporter: Şi de ce nu i-aţi trecut în declaraţia de avere? Câţi bani v-au dat?
Călin Balabaşciuc: Nu contează asta.
Reporter: Păi, contează, că acum sunteţi persoană publică.
Călin Balabaşciuc: Nu răspund.
Reporter: Câţi bani v-au dat?
Călin Balabaşciuc: Mulţumesc frumos!

După ce jurnaliştii au afirmat că este singurul deputat care are declaraţia de avere goală, acesta a răspuns: „Pentru că sunt un tânăr la 24 de ani, care nu a avut venit, nu a muncit. Am fost student”. Mai mult, întrebat din ce şi-a făcut campania electorală, deputatul a refuzat să mai răspundă.

Un alt deputat AUR  a declarat că a trăit din alocaţia copiilor săi

Călin Balabaşciuc, în prezent şi Preşedintele Organizaţiei de Tineret AUR, îl întrece pe colegul său de partid, Ciprian Ciubuc, care a declarat că a trăit din alocaţia copiilor.
 
Ciubuc a avut anul trecut cele mai modeste venituri dintre toţi parlamentarii, conform declaraţiei sale de avere. Acesta susţine că singurul venit constant încasat anul trecut a fost alocaţia de stat a celor doi copii ai săi, de 4.440 de lei, la care s-a adăugat o chirie agricolă de 980 de lei şi un câştig la loto de 1.500 de lei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

leuldinpanjshir99
12.05.2021, 15:49:38

Noroc ca HAUR-ul l-a facut om ... Altfel ramanea in continuare un parazit ...

-6 (12 voturi)
green
12.05.2021, 15:51:56

Iar acum traiesti din banii nostri...

+2 (2 voturi)
imsi1 imsi1
12.05.2021, 16:19:54

green Fix ca si aia din USR ! AUR a dat inapoi banii primiti de la AEP USR a cerut in plus ca are chektuieli cu look ul. Ce ne crezi prosti ma verzuliule ?

-7 (9 voturi)
manea laura
12.05.2021, 16:16:46

as fi vrut sa vad mai multe articole despre CRIMINALII de la Revolutie, Francisc Toba si Nicolae Roman, care au intrat in Parlament pe listele AUR. dar despre ei nimic, mafia media tace ca ala in papusoi.

+6 (6 voturi)
imsi1 imsi1
12.05.2021, 16:17:59

Corect daca i student si l au tinut parintii ce trebuia sa declare ? ca i au dat bani de tigari ? Sunteti penibili ma ? Da de ce nu l intrebati pe fritz ca si ala aspus ca a fost somer pina l au ales niste retardati primar ? Sau Drula care a trait pe banii ONG isttilor ? Nu va e rusine asa un pic ? Sau pe ministreasa de 2 bani persoana puublica cu salariul minim pe economie ? Cum ii ?

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările