Senator PMP adus cu ambulanţa să voteze moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cristian Lungu FOTO Facebook Vasile Lungu

Senatorul PMP Cristian Lungu a fost adus cu ambulanţa în Parlament pentru a vota moţiunea de cenzură, potrivit preşedintelui partidului, Eugen Tomac, care a precizat că toţi parlamentarii partidului vor fi prezenţi şi vor vota la vedere.

„Pe dl senator Lungu îl aduce cu ambulanţa, înţelegem miza acestui vot important şi toţi parlamentarii PMP sunt prezenţi şi vor vota la vedere. (...) Din PMP nu a plecat nimeni. Toţi parlamentarii PMP vor vota la vedere pentru căderea Guvernului Dăncilă”, a subliniat Eugen Tomac.

Cea de a şaptea moţiune de cenzură din actuala legislatură şi a patra împotriva Cabinetului Dăncilă este dezbătută joi în plenul Camerelor reunite, finalul fiind greu de prevăzut în condiţiile în care negocierile se desfăşoară până în ultimul moment, iar liderii PSD spun ferm că moţiunea nu va trece, în timp ce opoziţia este sigură de succes mizând pe voturi în plus peste cele 237 ale semnatarilor şi implicit peste minimul de 233 necesare.
 
Potrivit unor surse politice, PSD nu se aşteaptă la noi trădări interne. Pe de altă parte, liderii social-democraţi nu au reuşit să răzgândească alţi parlamentari ai Opoziţiei peste noapte, susţin surse politice pentru Adevărul.

PNL se bazează pe 239 de voturi, cu şase peste limită, pentru trântirea Guvernului Dăncilă, susţin surse politice pentru „Adevărul“. În doar câteva ore, PSD a reuşit să rupă 8 voturi de la Opoziţie, după un asalt ca la carte: a oferit funcţii, a boicotat şedinţe de plen şi a profitat de nepăsarea unor parlamentari aleşi pe listele USR. Ludovic Orban mizează pe 8 voturi de la minorităţile naţionale, care ar înclina decisiv balanţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite