Deputat PNL din filiala condusă de Bolojan: Ciucă să renunţe la mandatul de premier desemnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cupşa, deputat PNL din circumscripţia Bihor. FOTO Facebook Ioan Cupşa
Ioan Cupşa, deputat PNL din circumscripţia Bihor. FOTO Facebook Ioan Cupşa

Deputatul Ioan Cupşa, ales din organizaţia condusă de Ilie Bolojan, susţine că Nicolae Ciucă ar trebui să renunţe la mandatul de premier desemnat, din moment ce a fost însărcinat să formeze un Guvern minoritar cu sprijinul PSD, iar demersul se îndreaptă spre un eşec.

„Fără PSD?! Da, domnule Florin Cîţu, Guvern PNL fără PSD! (...) USL (1 + ½)   nu lipseşte nimănui, în nici un caz nouă liberalilor. Nu lipseşte nimănui, nu putem lipsi de orice speranţă românii”, a scris pe pagina sa Ioan Cupşa, unul dintre juriştii PNL din Camera Deputaţilor. 

Deputatul de Bihor a subliniat că „PSD + PNL înseamnă mizerie pentru români” şi că liberalii nu-şi pot permite să fie la mâna social democraţilor. 

Însă noutatea mesajului lansat de Ioan Cupşa este solicitarea adresată lui Nicolae Ciucă, adică depunerea mandatului de premier desemnat de către acesta, pentru a permite reînceperea negocierilor de un alt liberal. „oncluzia este una evidentă, trebuie să refacem Coaliţia de guvernare, PNL-USR-UDMR! Drept consecinţă, mandatul domnului Ciucă fiind acela de a forma un Guvern minoritar cu sprijinul PSD, premierul desemnat trebuie să renunţe la mandat  şi dl. preşedinte Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru a ocupa funcţia de premier! Bineînţeles, altul decât Florin Cîţu, pentru a da o şansă Coaliţiei”, a conchis deputatul PNL.

Cupşa a fost unul dintre parlamentarii care au susţinut după căderea Guvernului Cîţu sprijinirea lui Orban pentru a fi desemnat premier şi refacerea Coaliţiei în formula clasică: PNL, USR şi UDMR. Între timp, Ludovic Orban este pe cale să plece din PNL şi să ia alături de el mai mulţi parlamentari. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite