Politică

articolul anterior articolul urmator

Deputat UDMR, propuneri controversate şi cu greşeli gramaticale pentru modificarea Codurilor penale

9
23 Jan 2018 12:22:17
Autor: Radu Eremia
Marton Arpad, deputat UDMR. FOTO Arhivă Adevărul
Marton Arpad, deputat UDMR. FOTO Arhivă Adevărul

Deputatul UDMR Marton Arpad, vicepreşedinte al Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, a depus mai multe amendamente controversate de modificare a Codurilor penale. Propunerile deputatului conţin greşeli gramaticale.

UDMR-istul Marton Arpad a depus la comisia specială condusă de Florin Iordache două documente în care sunt cuprinse noi amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală. Unele dintre acestea, pe lângă faptul că sunt controversate, au şi numeroase greşeli gramaticale, potrivit Digi 24
 
Redăm amendamentele sale, aşa cum le-a redactat: 
 
- Organele judiciare nu pot respinge o cere  privitoare la administrarea unor probe atunci când probele ale căror administrare se cere sunt contradictorii cu probele administrate pentru dovedirea unui element de fapt.
 
- Înregistrările de pe camerele de supraveghere oficiale  sau aşezate în locuri publice pot constituii mijloace de probă.
 
- Nu pot fii folosite în altă cauză penală datele rezultate din măsurile de supraveghere tehnică dispuse pentru infracţiuni contra securităţii naţionale scoase din context. În aceste situaţii este obligatorie garantarea accesului la întreaga înregistrare fără a se trimitere la încadrarea în secret de stat. Dacă nu poate fii  consultat întregul material înregistrarea nu poate fii folosit ca probă.
 
- Informaţiile despre stadiul procedurilor penale au scopul de a prevenii tulburarea ordinii publice. Informaţiile altfel difuzate nu pot crea inpresia că persoana este vinovată înainte de a se fii condamnat  printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
 
- Puncul 6 al tabelului să se elimină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Sorin Ionascu
23.01.2018, 12:44:57

Si ca sa fie si articolul pe aceeasi lungime de unda cu deputatul, dupa ce ii face operatie de schimbare de sex, are si el greseli de gramatica. "Marton Arpad, deputata UDMR. FOTO Arhivă Adevărul" "Unele dintre acestea, pe lângă faptul că sunt controversate, ci au şi numeroase greşeli gramaticale, potrivit Digi 24" Hai, baieti, va intelegeti bine, vorbiti aceeasi limba! LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+1 (1 vot)
Iris IRIS
23.01.2018, 13:10:20

@Sorin Ionascu : o faci pe grozavul si-i pui in piept zvastica ! Ce te-a afectat asa de mult "schimbarea de sex " ? macar de ai fi stiut si tu atata ungureasca cat el stie romaneste ! O faceti pe nebunii cu nationalismul vostru. Sunt roman si ce-i cu asta ? Noi romanii nu suntem ca pamantul si in jurul pamantului se invart toate planetele ...ca de asta am scris denumirea planetei cu P MIC. Sunteti penibili ...vai tu nu mai poti dormi ca Arpad a scris cu greseli gramaticale textul ... ia draga un dormital si sforaie mai departe - nu-i mai duce tu grija lui Arpad ca "ungurii nu ne ocupa tara" - nu vezi ca PSD a calmat starea de spirite cu Tudose care s-a exprimat ca-i spanzura pe toti secuii ! De ce toarase Tanase sau Tudose cum ii zice ? Ii spanzuri ca s-au nascut secui ? Sa va fie rusine ! N-aveti cu ce sa va ocupati ? sapa gradina, da de mancare la pasari, fa ceva omule si nu te mai uita peste gard la altii !

Utilizator Adevărul
23.01.2018, 13:17:35

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
23.01.2018, 13:07:42

Comentariu considerat abuziv.

Iris IRIS
23.01.2018, 13:14:54

@Sima Cornelia : "nem tudom romanul" - ce ai ? scarba ce esti ! a dat strechea in tine ? hai sa-i spanzuram pe toti cum zicea raposatul de Tudose ! Care "jeguri" ? Personalul hotelier sau casnic de origine maghiara are reclama buna in toata lumea ca sunt oameni foarte curati si cu scaun la cap spre desoebire de tine Cornelusco !

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările