Deputat USR, atac la Iohannis: „Lumea o ia pe arătură, inclusiv Preşedintele. Ministrul Justiţiei nu are ce căuta în drumul unui dosar penal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Poliţeanu/ Facebook

Deputatul USR Mihai Poliţeanu susţine că preşedintele Klaus Iohannis a „luat-o pe arătură” atunci când a cerut ministrului Justiţiei să explice public de ce dosarul „10 august” a fost clasat. Deputatul spune că principala instituţie vinovată pentru lipsa unei anchete este DIICOT, iar în ciuda protestelor publice, însuşi Klaus Iohannis a numit-o pe Giorgiana Hosu procuror şef al instituţiei.

„Cred că lumea o ia un pic pe arătură, inclusiv Preşedintele. Hai să ne oprim în a da senzaţia că un politician, fie el şi ministrul Justiţiei, poate sau trebuie să influenţeze mersul unui dosar în Justiţie.

Putem critica decizia unei instanţe, da, dar nu putem presa politic pentru o anumită soluţie. 

Ca Preşedinte, eventual, poţi lua la întrebări Procurorul general cu privire la nelucrarea, tergiversarea unui dosar sau a mai multor, fără, însă, a indica o soluţie. În cazul specific al dosarului 10 august, în mod clar principala instituţie vinovată pentru lipsa unei anchete efective este DIICOT. Însuşi Preşedintele Iohannis a numit-o procuror şef DIICOT pe Giorgiana Hosu, în ciuda protestelor publice.

 Dacă tot vrem soluţii, hai să discutăm despre soluţii realiste pentru viitor: reformarea Legii adunărilor publice, pe care Jandarmeria vrea s-o îngroape. Avem un proiect de lege excelent in Parlament pentru a face acest lucru. Hai să trecem împreună, cu sprijinul USR PLUS, PNL şi UDMR această lege;

Agentul guvernamental al României de la CEDO să nu se mai comporte ca un politruc, aşa cum a fost cazul în dosarele Revoluţiei sau Mineriadelor, şi la momentul în care dosarul 10 august va ajunge pe masa Curţii Europene.” a transmis Mihai Poliţeanu, joi, pe Facebook. 

Poliţeanu a mai transmis că Stelian Ion „nu are ce căuta în drumul unui dosar penal” şi că un politician nu poate şi nici nu trebuie să influenţeze justiţia.

„Şi eu sunt supărat pentru soluţia de clasare a dosarului privind represiunea protestelor din 10 august 2018. Şi am reacţionat negativ şi critic cu privire la performanţa dezastruoasă a DIICOT în acest caz.

Însă, ca politicieni, trebuie să fim responsabili. Ministrul Justiţiei nu are ce căuta în drumul unui dosar penal. Stelian Ion a avut o reacţie corectă şi pertinentă” a conchis deputatul.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis îi cere de urgenţă ministrului Justiţiei să explice situaţia din dosarul 10 august: „Românii au dreptul să ştie”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite