Răzvan Cuc, comparat de un deputat PSD cu Brătienii. Ce i-au reproşat cei din Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă iniţiată de PNL şi PMP, intitulată „Mandatul Ministrului Cuc cu numărul trei este unul de nota 3”, prin care Opoziţia cere demisia ministrului Transporturilor.

UPDATE Valentin Boboc, deputat PSD: Diferenţa între Răzvan Cuc şi miniştrii liberali sunt ca de la Brătianu la Orban.

UPDATE Lucian Bode, deputat PNL:În mandatul dumneavoastră aţi luat decizii iresponsabile. Nu promiteţi niciun kilometru de autostradă. Opoziţia, românii, nu mai cred în promisiunile de sute de kilometri. Mai nou, am văzut că vreţi să construiţi CNAIR în construcţii de autostrăzi.  

UPDATe Ministrul Transporturilor, Răzvan CUc, i-a acuzat pe aleşii care au depus moţiunea simplă că au spus minciuni în textul lor. „Dintotalul de 803 kilometri de autostrada, 527 au fost construiţi în guvernările PSD. Adică, 76% din kilometri de autostrăzi au fost făcuţi în timpul guvernărilor PSD”, a declarat Cuc.

De asemenea, ministrul Transporturilor a subliniat că s-au început construcţiile la Autostrada Moldovei. Primul pas, realizarea a 16 kilometri în apropierea Bacăului.  

***

Dezbaterea va avea loc astăzi de la ora 16.00, în timp ce votul moţiunii va fi dat în plen miercuri.

„De ce trebuie să plece Răzvan Cuc acasă ? Pentru că este cel mai slab ministru al celui mai slab Guvern din istoria României. Faptul că acesta a fost instalat pentru a treia oară pe fotoliul de ministru al Transporturilor arată clar că liderilor PSD nu le pasă de România. (...) Răzvan Cuc va intra în istorie ca ministrul care a inaugurat cei mai puţini km de autostrada şi ca omul care a tratat cu aroganţă o ţară întreagă”, se arată în textul moţiunii depuse de Opoziţie.

PNL şi PMP mai reclamă lipsa kilometrilor de autostradă promişi de social-democraţi şi spun că scopul principal al moţiunii este de a demasca „minciunile PSD spuse cu neruşinare şi fără nicio urmă de conştiinţă şi bun simţ faţă de români”.

Opoziţia mai mai notează că PSD nu-şi respectă programul de guvernare, nu atrage fonduri europene, nu investeşte în infrastructura CFR şi că a provocat „cea mai mare criză din istoria” TAROM.

„După ani de zile de promisiuni, după ce niciun ministru al Transporturilor instalat de PSD nu a făcut absolut nimic pentru a ajuta la dezvoltarea reală a reţelei de transporturi şi a reduce implicit şi decalajul de dezvoltare dintre regiuni, menţinerea lui Răzvan Cuc pe acest post nu înseamnă decât un singur lucru: confirmarea că autostrăzile vizate de zeci de ani se vor face la Sfântu’ Aşteaptă”, se mai arată în textul moţiunii.

Dat afară pentru că „nu a reuşit să comunice“

Pe 20 februarie, Răzvan Cuc a fost numit pentru a treia oară ministru al Transporturilor, după ce ultima oară când a ocupat acest fotoliu, a fost dat afară pentru probleme de comunicare.

Relaţia lui Cuc cu Ministerul Transporturilor datează din 2015, când acesta era numit secretar de stat în minister în cabinetul Cioloş, fiind numit de premierul de la acea dată, Victor Ponta. În mai anul următor, social-democratul era demis pe motiv că a participat la o activitate din campania electorală PSD.
 
Alexandru Cuc avea să ajungă în postura de ministru al Transporturilor în ianuarie 2017,  în Guvernele Grindeanu şi Tudose, unde a rezistat doar trei luni. Deputatul era atunci  forţat să demisioneze de şeful Guvernului, deşi era un simpatizant al liderului PSD, Liviu Dragnea.
 
„Pentru faptul că nu a reuşit să comunice şi că nu a explicat cum a găsit Ministerul Transporturilor, şi-a asumat el răspunderea şi asta arată că este un om de onoare”, declara atunci şeful social-democraţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite