Deputaţi jurişti dau explicaţii la Ambasada SUA pentru Codul Penal. Crin Antonescu: PNL nu a ştiut de întâlnire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Eugen Nicolicea
Deputatul Eugen Nicolicea

Deputaţi din Comisia juridică, printre care Eugen Nicolicea, au mers astăzi la Ambasada SUA la Bucureşti pentru a discuta despre modificările la Codul Penal. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PNL nu a fost informat despre această întâlnire.

Iniţial, discuţia ar fi trebuit să aibă loc la Palatul Parlamentului, în cabinetul preşedintelui Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, aşa cum s-a întâmplat, joi, când acesta şi Nicolicea s-au întâlnit cu diplomaţi ai Franţei, Germaniei, Olandei şi Marii Britanii.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, că el împreună cu preşedintele Comisiei juridice s-a întâlnit cu diplomaţii europeni pentru a informa corect despre modificarea Codului Penal, precizând că "respectivii nu au avut un motiv de îngrijorare".

Ambasadorii Germaniei şi Franţei la Bucureşti au avut o întâlnire, la Parlament, cu deputaţi din Comisia juridică, pe tema modificărilor la Codul Penal. Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice, a anunţat, la finalul discuţiilor, că s-a dezbătut fiecare articol din Codul Penal în parte.  

La finalul diuscuţiilor, preşedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă, a declarat că discuţia a fost una foarte amănunţită.„Discuţiile au fost binevenite pentru toată lumea. Au fost discuţii deschise, pe subiect, s-a dezbătut fiecare articol în parte. Cred că domnii ambasadori s-au lămurit că nu este o chestiune care să ţină de fond, ci, mai degrabă, una de formă. S-a scos legea, s-a luat fiecare articol în parte şi cred că au fost lămuritoare, în sensul în care inclusiv modificările la Codul penal nu afectează răspunderea penală a parlamentarilor din perspectiva actelor de corupţie", a precizat Bogdan Ciucă.

Alte articole pe aceeaşi temă:

Parlamentul a devenit Casa contra Poporului. Cum au uneltit aleşii împotriva Codului Penal

Banditism de stat în Parlament. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. Dedicaţie pentru Năstase

Ponta, după scandalul Codului Penal: Reacţia Ambasadei SUA a fost greşită. Am ştiut de Legea amnistiei. Crin s-a lăsat singur în ofsaid

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite