Deputaţii jurişti au avizat astăzi cererea DNA de arestare a lui Marko Attila. Alesul fugar a transmis un mesaj din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marko Attila FOTO Mediafax
Marko Attila FOTO Mediafax

Deputaţii din Comisia juridică a Camerei au avizat favorabil, luni, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul deputatului UDMR Marko Attila. Attila a transmis un mesaj din Ungaria.

”Cu privire la reţinere au fost 17 voturi pentru, un vot împotrivă, o abţinere şi un vot nul, iar cu privire la arestare au fost 16 voturi pentru arestare, unul împotrivă şi un vot nul”, a anunţat vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica.

Nica a declarat că Attila se află în prezent în Ungaria şi a fost reprezentat prin doi avocaţi.

„Au venit reprezentanţii domniei sale, care au spus că acesta se află în Ungaria. Marko Attila comunică cu parchetul prin avocaţi, iar cu avocaţii prin e-mail. Mesajul său este că nu se sustrage reţinerii, pentru că vrea să îşi dovedească nevinovăţia“, a declarat Ciprian Nica, adăugând că, în cazul în care DNA va cere arestarea lui Marko Attila la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în faţa instanţei se va prezenta avocata sa.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, săptămâna trecută, Camerei Deputaţilor, să încuviinţeze arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în dosarul ANRP în care au mai fost arestaţi preventiv fostul şef ANI Horia Georgescu şi deputatul PNL Theodor Nicolescu. Attila este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu.

Într-un alt dosar, Camera a dat aviz încă din luna decembrie pentru arestarea sa preventivă, dar deputatul UDMR a plecat din ţară. Avocatul său a spus atunci că acesta a ales să trăiască în Ungaria pentru că se simte nedreptăţit de justiţia din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite