Marko Atilla şi-a dat demisia din Parlament. Procurorii DNA au cerut arestarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul UDMR Marko Attila FOTO Mediafax
Deputatul UDMR Marko Attila FOTO Mediafax

Deputatul UDMR, Marko Atilla, şi-a dat demisia din Parlament cu puţin timp înainte ca deputaţii să voteaze  cea de-a doua cerere DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a alesului UDMR, într-un dosar al retrocedărilor ilegale, disjuns din cel în care este cercetată şi fosta şefă de la DIICOT, Alina Bica.

UPDATE: Camera Deputaţilor a amânat pentru săptămâna viitoare cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, până când cererea de demisie a acestuia din Parlament va fi depusă în original.

„Juridic nu putem să citim documentul în plen dacă nu avem originalul. Dacă am citi această demisie în plen, am întreba dacă persistă în demisie, apoi, raportul Comisiei juridice privind cererea de arestare preventivă nu ar mai fi subiectul Camerei Deputaţilor şi se trimit documentele la Parchet. Din punctul de vedere al Constituţiei, propun să amânăm citirea acestei demisii până vine originalul, o săptămână şi să scoatem de pe ordinea de zi raportul Comisiei juridice, pe care îl discutăm peste o săptămână“, a spus Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

UPDATE Marko Atilla, pe Facebook: Azi am demisionat din funcţia de deputat. A fost cea mai grea decizie a vieţii mele, să mă retrag de bunăvoie şi nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat întreaga viaţă.

UPDATE Potrivit unor surse din cadrul conducerii Camerei Deputaţilor, Marko Atilla şi-a dat demisia din Parlament.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, săptămâna trecută, Camerei Deputaţilor, să încuviinţeze arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în dosarul ANRP în care au mai fost arestaţi preventiv fostul şef ANI Horia Georgescu şi deputatul PNL Theodor Nicolescu. Attila este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu.

Într-un alt dosar, Camera a dat aviz încă din luna decembrie pentru arestarea sa preventivă, dar deputatul UDMR a plecat din ţară. Avocatul său a spus atunci că acesta a ales să trăiască în Ungaria pentru că se simte nedreptăţit de justiţia din România.

Citeşte şi:

Deputaţii jurişti au avizat astăzi cererea DNA de arestare a lui Marko Attila. Alesul fugar a transmis un mesaj din Ungaria

Deputaţii din Comisia juridică a Camerei au avizat favorabil, luni, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul deputatului UDMR Marko Attila. Attila a transmis un mesaj din Ungaria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite