Deputatul AKM ameninţă că PSD i-a făcut dosarul lui Orban şi îl va da în campanie: „Tatăl lui Orban a fost şef la Securitate“.  Informaţia e veche de 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu

Deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu a susţinut, joi seară, la România TV, că PSD "o să dea în campania electorală" probe că Imre Orban, tatăl liderului PNL a fost şeful Securităţii din Odorheiu Secuiesc. Informaţia nu este însă una nouă. În septembrie 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl sau a fost angajat al Securităţii, dar spunea că a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naşte el

"Aţi văzut două cazuri de doi procurori care sfidează pur si simplu justiţia - asta este situaţia justiţiei acum în România. De ce PNL nu reacţionează niciodată? Păi cum să reacţioneze (...) atâta timp cât liderul suprem al PNL, domnul Orban, tatăl dânsului era şeful securităţii din Odorheiu Secuiesc pe vremea lui Ceauşescu. Cum credeţi că securiştii ăştia între ei, procurorii ăştia, cum a fost procurorul Lazăr un torţionar (...)", a declarat Cătălin Rădulescu, potrivit Hotnews.ro. 

Întrebat de moderatoare dacă nu este o coincidenţă, deputatul PSD a răspuns: "Nu, Nu. Păi o să dăm public acum, o să dăm în campanie (...) Deci tatăl domnului Orban, Imre Orban, a fost şeful securităţii în Odorheiu Secuiesc".

De asemenea, întrebat dacă are probe, Rădulescu a răspuns: "Dar cum? Absolut! O să le dăm. Suntem pregătiţi să le arătăm oamenilor ipocrizia din anumite partide şi de ce îl protejează pe acest procuror torţionar. Pe procurorul torţionar Lazăr Augustin".

Declaraţiile au fost făcute de Cătălin Rădulescu în contextul în care în emisiune se vorbea despre acuzaţiile aduse procurorului general Augustin Lazăr, care a refuzat să îl elibereze pe disidentul anticomunist Iulis Filip.

În emisiune a fost invitat şi Tănase Stamule, vicepreşedinte al PNL Bucureşti. El a declarat că Iulius Filip nu a fost eliberat de Augustin Lazăr pentru că ”avea probleme la rapoartele din puşcărie".

În septembrie 2006, Ludovic Orban a recunoscut, într-o emisiune televizată, că tatăl sau a fost angajat al Securităţii, având gradul de căpitan în rezervă, dar spunea că a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naşte e

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite