Deputatul AKM cere excluderea lui Birchall din partid: Îşi bate joc de voturile date PSD; E ţinută în funcţie de prietenul ei, Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Cătălin Rădulescu a afirmat că în şedinţa CEx de astăzi a PSD ar trebui să se hotărască între excluderea din partid sau demiterea din funcţia de ministru de Justiţie al Anei Birchall. Motivul: aceasta a declarat ieri că nu susţine funcţionarea în forma actuală a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. „Această «colegă» îşi bate joc de voturile date PSD-ului de milioane de milioane de români”, a precizat deputatul AKM.

Cătălin Rădulescu a subliniat că declaraţiile „încă colegei” Birchall privind susţinerea Secţiei Speciale nu reprezintă poziţia partidului, ci a unei persoane „ţinută forţat” de către „prietenul acestei «colege» Klaus Iohannis”.

„Aş vrea să spun de la început, că declaraţiile «încă colegei» Birchall, nu reprezintă nici poziţia politică a partidului nostru şi nici poziţia asociaţiilor magistraţilor şi procurorilor din România, ci a unei persoane demisă din funcţia de ministru al justiţiei de către Premierul Viorica Dancila şi ţinuta forţat în această funcţie de către prietenul acestei «colege» Klaus Iohanis, prieten căruia Birchall i-a şi mulţumit anterior refuzului numirii Danei Gârbovan, în declaraţia de presă din Camera Deputaţilor, anticipând menţinerea ei in funcţia de ministru al justiţiei în dauna Danei Gârbovan, un judecator şi un profesionist desăvârşit”, a scris Rădulescu pe Facebook

Deputatul AKM a adăugat apoi că Birchall „îşi bate joc” de voturile date PSD-ului, că vrea să legitimeze „toate acţiunile abuzive” şi a cere, ca la şedinţa Comitetului Executiv a PSD de diseară, aceasta să fie exclusă fie din partid fie din funcţia de ministru al Justiţiei.

„Această «colega» îşi bate joc de voturile date psd-ului de milioane de milioane de romani şi de lupta din ultimii ani a asociaţiilor magistraţilor şi procurorilor din România in stoparea abuzurilor procurorilor Dna, din ultimii 8 ani. Prin încercarea repetata şi continua a acesteia de a bloca pe de-o parte numirea in funcţia de sef al Siij a Adinei Florea şi pe de alta parte de a desfiinţa secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, «colega» Bichall vrea sa legitimeze toate acţiunile abuzive, represive, mafiote şi criminale ale procurorilor (...) Acest lucru nu poate fi permis. CEx-ul de astăzi va trebui sa hotărască între demiterea din funcţia de ministru sau excluderea din partid a acestei «colege» care în primul rând ştirbeste autoritatea preşedintelui PSD Viorica Dăncila , prin declaraţiile sale, nevalidate politic de partidul nostru şi pe de alta parte afectează parcursul mobilizator al membrilor psd (şi nu numai) în viitoarea campanie prezidenţială care stă să înceapă”, a conchis Rădulescu.

Ana Birchall a anunţat, marţi, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister nu susţine funcţionarea în forma actuală a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. „Sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii”, a precizat Birchall.

Astăzi, de la ora 18.00, PSD se va reuni într-o şedinţă CEx a partidului, unde cel mai probabil se va discuta despre decizia CCR privind conflictul dintre Guvern şi Preşedinţie pe tema miniştrilor interimari respinşi de Klaus Iohannis, precum şi despre situaţia politică actuală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite