„Deputatul AKM“: „Procurorul general trebuia revocat primul“. Ce mesaj are pentru Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Rădulescu, parlamentar PSD cunoscut şi ca „deputatul AKM“, a criticat dur reacţia Comisiei Europene referitoare la cererea ministrului Tudorel Toader de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Rădulescu a precizat faptul că ar fi trebuit ca primul revocat să fie procurorul general, Augustin Lazăr.

„Comisia Europeană ar trebui să evalueze mai întâi dacă în ţările lor s-au respectat drepturile şi libertăţile omului şi abia după aceea să se implice în probleme din România. Nu e posibil după ani şi ani de mărturisiri, de abuzuri... Nu a primit nimeni raportul. Dar, în afară de acest raport miraculos, de toate aceste fapte s-a ţinut cont? În afară de raport, noi am trăit în România asta de ani de zile. Faptul că procurorul general, care trebuia primul revocat, trimite controale. El trebuia revocat, pentru că trebuia să facă aceste verificări', a afirmat Cătălin Rădulescu la Realitatea TV, potrivit stiripesurse.ro

Reacţia deputatului social-democrat vine la scurt timp după ce a fost dată şi o poziţie oficială a Comisiei Europene referitoare la cererea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA. „Comisia urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE, aşa cum au reamintit şi preşedintele CE, şi prim-vicepreşedintele Comisiei EUropene în declaraţia lor comună de luna trecută. Comisia va urmări evoluţiile procedurilor declanşate împotriva şefei DNA”, arată Comisia Europeană într-un comunicat pentru Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite